najbolja hrvatica ana Raić-Knežević

Slovački novinari vladali su novigradskim teniskim terenima

05.06.2018 u 14:09

Bionic
Reading

Prvog natjecateljskog dana na Međunarodnom novinarskom teniskom turniru, koji se od 4. do 6. lipnja održava u novigradskom teniskom centru Aminess Laguna hotela, najviše uspjeha u pojedinačnim konkurencijama imali su novinari-tenisači iz Slovačke, dok je od hrvatskih predstavnika najuspješnija je bila novinarka portala Telegram Ana Raić-Knežević

Među ženama najbolja je bila Jana Janku iz Slovačke, drugo mjesto osvojila je Zuzana Prediger iz Češke, dok je hrvatska predstavnica Ana Raić-Knežević bila treća.

Muškarci su se natjecali u dvije kategorije. Među starijima je pobijedio Slovak Zoltan Karpati, a drugi je bio njegov sunarodnjak Ludovic Jasenovec. Treće mjesto pripalo je Darku Korenu, novinaru iz Slovenije.

U mlađoj muškoj kategoriji prvo mjesto osvojio je slovenski novinar Bojan Glavič koji je iza sebe ostavio dvojicu novinara iz Italije, Danielea Banvenutija i Daria Cavalierea.

Turnir organizira Sekcija novinara skijaša Hrvatskog novinarskog društva, što je dugogodišnja tradicija na početku ljeta kada novinari skijaši i njihovi gosti imaju priliku odmjeriti snage i u sasvim drugoj sportskoj disciplini, a domaćini su bili na teniskom centru Aminess Laguna hotela.

'Drago nam je da smo ovo sportsko druženje uspjeli oživjeti prije nekoliko godina. Pokazujemo time osim našeg novinarskog i sportski duh koji krasi kolege koji dolaze na ova naša natjecanja. Iako je bit u druženju, prave borbe za svaki poen ne izostaju', rekao je Danijel Popović iz Sekcije novinara skijaša Hrvatskog novinarskog društva.