oduševljena novigradom

Ova Japanka budućnost je svjetskog tenisa, a znate gdje se priprema za Roland Garros?

03.05.2018 u 12:52

Bionic
Reading

Za vrijeme prvomajskih praznika, u novigradskom hotelu Aminess Maestral sve je bilo u znaku tenisa! Naime, japanska teniska senzacija, mlada Naomi Osaka, odabrala je upravo Novigrad i Aminess Maestral kao bazu za pripreme za nadolazeće turnire u Madridu, Rimu te Roland Garrosu

Ova Japanka, koja trenutno živi na floridskoj adresi, Novigrad je odabrala na preporuku svog trenera, Hrvata Saše Baina s kojim surađuje od kraja prošle godine, a koji je u Novigrad također na pripreme prijašnjih godina doveo Serenu Williams i Viktoriju Azarenku.

Na putovanjima je uz trenera, prati i kondicijski trener, fizioterapeutkinja i otac, a cijeli je tim oduševljen novigradskim šarmom. Posebno im se svidjelo što je sve blizu pa su se u istraživanje grada i okolice u pauzama između treninga mogli uputiti biciklom i šetnjom uz more.

Kao najveću prednost gledano iz perspektive profesionalnog sportaša, Novigrada ističe to što nema velikih shopping centara ili multiplex kina pa joj fokus ostaje na treningu.

'Puno putujem, no poprilično sam nezahtjevan gost. Najvažnije mi je da se osjećam ugodno i dobrodošlo, a upravo su mi takav tretman priuštili u Aminess Maestralu. Posebno mi se svidjela lokacija, samo pet minuta od centra Novigrada koji me osvojio svojom ljepotom, kao i vrhunska gourmet ponuda kojom obiluje', izjavila je Naomi Osaka.

Ova 21-godišnjakinja niže sportske uspjehe te je trenutno 21. na WTA ljestvici. Često igra u paru sa sestrom Mari Osakom te ih uspoređuju sa svjetski poznatim sestrama Williams.

Njezin najveći uspjeh zasigurno je osvajanje Indian Wellsa, turnira koji se smatra najjačim nakon četiri Grand Slama, a u prvom je kolu pobijedila čak i svog teniskog idola, Serenu Williams.

Osaka, poznata po ofenzivnoj igri te gotovo savršenom forehandu i backhandu, najavila je kako se već sljedeće godine vraća u Novigrad.