iskreni Haraslin

Slovački nogometaš koji je zabio za vodstvo u Osijeku nakon utakmice rekao pravu istinu kako im je uspjelo zamalo šokirati Vatrene i što je tajna uspjeha

12.10.2021 u 10:56

Bionic
Reading

'Iza nas je odlična utakmica i ova podjela bodova je realan ishod', komentirao je dvoboj u Osijeku Lukaš Haraslin, slovački nogometaš koji je zabio za vodstvo gostiju 2:1

Premda su Slovaci iza sebe imali nesretan poraz kod Rusije i izgubljene gotovo sve šanse da se domognu drugog mjesta na ljestvici u ovoj skupini H, uspjeli su iznenaditi Hrvatsku u gostima.

'Hrvatska je definitivno pokazala koliko je kvalitetna. No, mi smo ostavili srce na terenu. Pokazali smo spremnost, borbenost i odlučnost. Nažalost, naše su šanse za prolazak dalje i odlazak na Svjetsko prvenstvo nestale, ali ova utakmica i rezultat su sigurno jedan korak naprijed', rekao je Lukaš Haraslin.

I upravo ta rečenica 'ostavili smo srce na terenu' dovoljno govori o pristupu. Da su imali takav pristup u svakoj utakmici kvalifikacija vjerojatno bi uz Rusiju i Hrvatsku sada vodili borbu za odlazak na SP u Katar.

Dobru je utakmicu za Slovačku odradio i napadač Ladislav Almasi koji je kratko nakon remija protiv Hrvatske dometnuo 'uživao sam u premijernom nastupu za Slovačku od prve minute protiv ovako uglednog suparnika'.

  • +56
Hrvatska - Slovačka, nogomet, kvalifikacije za SP 2022., 11.10.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Slovački izbornik Štefan Tarkovič također je nakon svega bio sretan predstavom i rezultatom u Osijeku.

'Postigli smo svoj cilj u ovom susretu i nastavili smo trend dobrih igara. Dva puta smo zabili i konačno smo bili učinkoviti što nas je strašno mučilo u posljednje vrijeme. Pokazali smo karakter, a drugi pogodak koji smo primili stvarno je bio nesretan. Modrić je loše izveo slobodan udarac, ali je lopta prošla gdje je prošla. Stvarno paradoksalno da smo tako primili gol'.