SUSPENZIJA BiH

Slišković: Nadamo se drugoj prilici Uefe

01.04.2011 u 14:48

Bionic
Reading

Bosanskohercegovački nogomet je, nakon što su krovne nogometne udruge Uefa i Fifa suspendirale Savez, 'klinički mrtav'. Bivši izbornik Blaž Slišković vjeruje da će Uefa ipak dati drugu priliku BiH

Nakon neuspjeha na Skupštini Nogometnog saveza BiH, gdje se trebao donijeti novi statut u kojemu se ukida trodijelno predsjedništvo, kako je Uefa naložila, od 1. travnja započela je suspenzija reprezentacije i klubova BiH iz svih Uefinih natjecanja. Zamolili smo bivšeg izbornika reprezentacije BiH Blaža Sliškovića, koji je vodio 'ljiljane' od 2002. do 2006, da prokomentira stanje u bosanskohercegovačkom nogometu.

'Suspenzija je bila očekivana jer se u Savezu nisu mogli dogovoriti oko promjene statuta. Ovo je više političko pitanje nego sportsko. Kada bi se pitalo sportske djelatnike, ubrzo bi se našla rješenja. Ne znam ljude koji bi mogli promijeniti sadašnje stanje u bosanskohercegovačkom nogometu, nisam toliko pametan. Teško je očekivati da će novi ljudi koji nisu u sportu nego se bave politikom promijeniti stvari nabolje', izjavio je Baka za tportal.

S obzirom da i klubovi u BiH ne mogu izaći u Europu, postavlja se pitanje ima li uopće smisla igrati nacionalnu ligu jer najbolje plasirane momčadi ne mogu igrati u Uefinim natjecanjima. Blaž Slišković smatra da ima.

'Nadam se da će Uefa dati drugu priliku Nogometnom savezu BiH da uskladi statut te da će se ta situacija riješiti do lipnja, pa prema tome ima smisla, jer bi klubovi onda mogli igrati u Europi. U Širokom, gdje sam trener, ponašamo se kao da do suspenzije nije ni došlo, a tako se ponašaju i u većini klubova', završio je bivši izbornik BiH, a danas trener Širokog Brijega.