HRVATSKI NOGOMET

Slijedi rasplet u HT Prvoj ligi; u današnje dvije utakmice svima trebaju bodovi; evo gdje ih možete gledati

24.04.2021 u 09:02

Bionic
Reading

U subotu su na rasporedu prve dvije utakmice 31. kola Hrvatski Telekom Prve lige, Šibenik je domaćin Slaven Belupu (17, Arenasport 3), a Gorica će ugostiti Lokomotivu (17.05, Arenasport 3)

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Šibenik – Slaven Belupo (17, Arenasport 3)

Šibenik je u sigurnoj zoni, a trenutačno najveći problem domaćina je što jedini od svih hrvatskih prvoligaša nije dobio licencu za nastup u HT Prvoj ligi za sljedeću sezonu.

No nije bajno na na terenu, jer momčad sa Šubićevca već deset kola ne zna za pobjedu u prvenstvu.

'Bili smo na dobrom putu da protiv Gorice upišemo važnu pobjedu. No, jedna individualna greška skupo nas je koštala. To nas još više obvezuje da u subotu ostvarimo tri boda, koja će zasigurno relaksirati igrače u nastavku prvenstva. S pobjedom igrači više ne bi bili u grču zadnjih 15-ak minuta utakmice kao što je to bilo s Goricom', rekao je trener Šibenika Sergio Escobar.

Bit će ovo četvrti međusobni susret ovih dviju momčadi u aktualnoj sezoni. U Koprivnici smo dva puta vidjeli remi rezultatima, dok su u Šibeniku slavili gosti s uvjerljivih 0:3. Bit će to i dvoboj ‘susjeda’ na prvenstvenoj ljestvici. Slaven Belupo je trenutno šesti s 31 bodom, dok je Šibenik sedmi s dva boda manje.

'Držimo željenu poziciju, a sve više raznih klubova pokazuje interes za naše pojedince i to nas čini sretnima. Ipak, moramo ostati fokusirani na terenu i završiti započeti posao. Šibenik je veliki izazov i teško gostovanje. Moramo tijekom svih 90 minuta biti maksimalno koncentrirani i posvećeni našoj momčadi i zadatku kako smo bili i u utakmicama iza nas', izjavio je trener Tomislav Stipić.

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal / Arenasport

Gorica – Lokomotiva (19.05, Arenasport 3)

Gorica je u zadnje vrijeme previše bodova prosula, a ukoliko se želi ostati u igri za europske pozicije imperativ su tri boda, jer stiže fenjeraš Lokomotiva.

'Ne možemo baš reći da je atmosfera u momčadi idealna, ali svakako je pozitivna, dobra, radna. Utakmica protiv Šibenika nije bila dobra, čak bih rekao da je bila jedna od najlošijih otkad smo došli, no kao pozitivno iz svega izvlačimo karakter koji smo pokazali. Trebat će nam toga i protiv Lokomotive, momčadi s puno iskusnih igrača i sa svojom pričom, no mi ćemo se baviti sobom. Vrijeme je da se konačno opustimo i da odigramo onako kako možemo, a volio bih i da jednom prvi put zabijemo gol, to bi nam puno pomoglo', rekao je trener Siniša Oreščanin.

  • +5
Šibenik - Gorica (30. kolo HT Prve lige) Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U Lokomotivi je već odavno alarmantna situacija, ali na Kajzerici vlada optimizam nakon što su 'Lokosi' u posljednjoj utakmici uvjerljivo nadigrali Varaždin te tako vratili nadu u prvoligaški spas.

'Nažalost, nemamo vremena za slavlje, jednostavno taktički jako dobro odrađena utakmica, s pristupom kakav bi i trebao biti pristup ekipe koja se bori za goli život. I to me jako raduje, igrači su pod velikim pritiskom jako dobro reagirali. Međutim, ponavljam, euforije nema, u subotu nas već čeka Gorica, jako je malo vremena za oporavak, i općenito je jako malo vremena do kraja prvenstva i moramo biti svjesni da još uvijek nismo napravili veliku stvar, napravili smo puno, ali ne još veliku stvar.Trebamo biti ponizni i ostati čvrsto na zemlji. Moramo raditi na utakmici svih 90 minuta i onda će nas to odvesti na ono mjesto na kojem želimo biti', poručio je strateg gostiju Samir Toplak.

  • +4
Lokomotiva - Varaždin, 30. kolo HT Prve lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL