ne stišava se bura

Slavni tenisač stao u Đokovićevu obranu i otkrio zašto Novak nikada neće biti voljen kao Roger Federer, te kako ga mržnja pokreće

27.06.2020 u 10:52

Bionic
Reading

Gilles Simon je stao u obranu Novaka Đokovića i ispričao zanimljivu teoriju zašto srpski tenisač nikada neće biti na razini Rogera Federera

Ne prestaju stizati kritike na račun Novaka Đokovića i njegovog Adria Toura koji se u Zadru netom prije finala pretvorio u veliko žarište koronavirusa. Bugarski tenisač Grigor Dimitrov je priznao da ima koronavirus i tako pokrenuo lavinu. Zaraženi iz Zadra još se zbrajaju, a među njima su i Đoković i njegova supruga, Borna Ćorić i Goran Ivanišević.

Svijet se nakon toga okomio na Đokovića i organizatore zbog organiziranja turnira u doba pandemije i nepridržavanja higijenskih i epidemioloških mjera. Iako ga većina kritizira, ima i onih koji staju u Đokovićevu obranu. Jedan od njih je i francuski tenisač Gilles Simon koji smatra da najbolji tenisač svijeta ne dobiva poštovanje koje zaslužuje i da je u sjeni Rogera Federera.

'Morate prihvatiti da Roger nije Roger samo za tenis, već i za cijeli svijet. On je jedan od najvoljenijih sportaša i protiv toga se ne možete boriti. Čak i da Đoković osvoji 22, 25, pa i 36 Grand Slam titula, on može reći da je najjači, ali ljudi će i dalje više voljeti Rogera', rekao je Simon za Tennis Break News.

Simon dodaje i kako Đoković ima karakter i inat koji mu pomažu da bude najbolji na svijetu.

'Na primjer na Wimbledonu prošle godine.... Vidite, kada Novak zaboravi da ga manje vole i kaže sebi: 'Okej, svi ste protiv mene... Sada ćete svi umrijeti, a ja ću ga je**ti', onda je nepobjediv. To možete vidjeti u njegovim očima', pojašnjava Simon.