TVRDOGLAVI MARTIN

Slavni McLaren tone i tone, on ne želi dati ostavku!

12.05.2013 u 13:03

Bionic
Reading

Martin Whitmarsh nema se namjere povući s mjesta ravnatelja F1 momčadi McLaren, bez obzira na katastrofalne rezultate ove sezone

Momčad iz Wokinga čeka naslov prvaka još od 2008. godine, a ovu sezonu započela je katastrofalnim rezultatima za svoje visoke standarde. Novi MP4-28 bolid ništa ne valja pa se Jenson Button i Sergio Perez bore za 'mrvice' na svakoj utrci.

Britanski mediji kao glavnog krivca za ovaj pad proglasili su ravnatelja Martina Whitmarsha, koji otkad je preuzeo momčad 2009. ne može osvojiti baš ništa, a svake sezone situacija je sve lošija. Nakon što se bolid nije popravio ni ovaj vikend u Barceloni, počele su kružiti glasine o ostavci ili otkazu prvom čovjeku ekipe, koje je on otklonio.

'Koliko ja znam, uprava o tome trenutno ne razmišlja. Ja vjerujem u ekipu i vjerujem da ćemo ovo prebroditi i ne razmišljam o ničem drugom osim o vraćanju ove momčadi tamo gdje spada. Dugo sam u ovom sportu, na ovom sam stolcu sjedio u mračnim trenucima, ali i u lijepima. Bio sam uz ekipu dok smo ostvarivali 100 pobjeda i vjerujem da će ih još biti,' kaže Whitmarsh.