pakira se za kinu

Slaven Bilić opisao je kako se osjećao nakon smjene u West Bromwich Albionu, ali i otkrio postoji li mogućnost da opet sjedne na klupu Hajduka

07.01.2021 u 12:05

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, potom i jedan od najomiljenijih hrvatskih izbornika, 52-godišnji Slaven Bilić, dogovorio je dvogodišnji ugovor s klubom iz kineske Super lige, Peking Guoanom

Radio je Slaven Bilić u Engleskoj, (s West Ham Unitedom i West Bromwich Albionom), Turskoj (Bešiktaš), Rusiji (Lokomotiv), Saudijskoj Arabiji (Al Ittihad), te prije toga kao trener Hajduka, te hrvatskih U-21 i A reprezentacije.

Kao što smo pisali u srijedu, sada je za novi posao izabrao Kinu, Peking Guoan, klub koji je prošlu sezonu okončao na trećem mjestu kineske Super lige, i klub koji u novoj sezoni, a koja starta u ožujku, želi naslov prvaka.

>> [FOTO] Kako su u West Bromwich Albionu zabili nož u leđa Slavenu Biliću: O istom problemu sada je progovorio i Big Sam

Bilić je u srijedu još boravio u Birminghamu, a ovih dana doći će kratko do Splita, pa već sredinom siječnja krenuti prema Kini, kako bi do početka priprema 'odradio' dva tjedna samoizolacije.

Javio se Bilić za Sportske novosti te dao zanimljiv komentar svoje smjene u West Bromwich Albionu, klubu kojeg je već u svojoj prvoj godini mandata doveo do Premier lige, ali čiji se vlasnici nisu osvrtali na njegove vapaje da mu trebaju pojačanja.

'Mogu kazati da sam u trenutku spoznaje da su me smijenili doista bio zatečen. Istina je da me u nogometu više ništa ne može ozbiljno iznenaditi, ali opet, nakon što smo kao momčad s 11 debitanata počeli pokazivati uzlazne trendove konkurentnosti, mislio sam da smo uhvatili dobar ritam. Čak i u porazu 1:5 od Crystal Palacea, temeljno jer smo igrali s igračem manje, mi smo pokazivali konkurentnost za Premiership. Bilo mi je jako žao zbog igrača koji su bili maksimalno profesionalni i borbeni. Uvjeren sam da bismo u borbi za ostanak u ligi imali što za reći. I reakcije svih kompetentnih stručnjaka i analitičara na moje micanje s klupe otkrile su mi toliko respekta da je bilo sjajno. Svi su isticali da je to nelogična odluka', rekao je Bilić u razgovoru za Sportske novosti.

Osvrnuo se Bilić i na česte napise kako bi jednog dana mogao preuzeti klupu Hajduka.

'Ne znam ima li smisla da o tome sada nešto govorim. Gledajte, postoje nekoliko činjenica, a to je da je Hajduk ljubav mog života. Druga je činjenica da mi svi bivši igrači, a koji smo krenuli u trenerski posao, figuriramo kao kandidati za trenera Hajduka. Treća je činjenica da sam osobno, već od ranije, u vrlo dobrim odnosima s predsjednikom Lukšom Jakobušićem. Četvrta je činjenica, možda i najbitnija, a to je da povratak u Hrvatsku još duže vrijeme nije u mom planu karijere', zaključio je Bilić u intervjuu za Sportske novosti.

Cijeli intervju proćitajte OVDJE.

  • +4
Manchester City - WBA Izvor: EPA / Autor: Michael Regan / POOL