ŠTO NOSI BUDUĆNOST?

Nakon debakla najplaćeniji nogometni trener svijeta dao izjavu s kojom je na noge digao sportsku javnost diljem svijeta

07.01.2021 u 09:44

Bionic
Reading

Nogometaši trećeligaša Cornella iz Barcelone napravili su senzaciju izbacivši već u drugom kolu Kupa Kralja vodeću momčad Primere Atletico Madrid, a trener španjolskog velikana Diego Simeone svojom izjavom poslije utakmice digao je nogometnu javnost na noge

Madrižani su izgubili 1:0, a strijelac jedinoga gola bio je Adrian Jimenez u 7. minuti. Momčad Diega Simeonea do kraja nije uspjela zabiti gol na terenu s umjetnom travom trećeligaša. Na klupi Atletica ostali su vratar Ivo Grbić i Šime Vrsaljko.

Bila je to jedna od najgorih Atleticovih utakmica pod vodstvom argentinskog stručnjaka koji je na klupi madridskog kluba od 2011. te je najplaćeniji nogometni straučnjak na svijetu s primanjima od nevjerojatnih 43,6 milijuna eura po sezoni, gotovo dvostruko više od drugog Pepa Guardiole (Manchester City) koji dobiva 23.

'Cornella je igrala bolje. Željeli su pobjedu više od nas. Iskoristili su jednu situaciju i odmah postigli gol. Dečki su jednostavno došli igrati nogomet i biti najbolji što mogu. U prvom poluvremenu smo imali svoje šanse, ali nismo zabili, a u drugom je bilo teže, pogotovo nakon našeg isključenja', pokušao je nekako objasniti razlog posrtaja 'El Cholo', a zatim je rekao nešto što je uplašilo navijače Atletica.

  • +7
Real Madrid - Atletico Madrid Izvor: EPA / Autor: Chema Moya

'Ovo natjecanje nam nije pružilo puno veselja u zadnjim godinama. Morat ćemo pronaći neka rješenja, ako ćemo uopće ovdje biti sljedeće godine.'

Inače, Argentinac je kao igrač s Atleticom osvojio dvostruku krunu 1996., a kao trener se može pohvaliti s prvenstvom 2014., Kupom kralja 2013., s dvije Europske lige 2012. i 2018., a bio je i u dva finala Lige prvaka 2014. i 2016.