SKIJANJE

Slalomske pobjede Shiffrin i Kristoffersena

11.12.2016 u 16:07

Bionic
Reading

Norvežanin Henrik Kristoffersen pobjednik je slaloma Svjetskog kupa u Val d'Isèreu, dok je Amerikanka Mikaela Shiffrin pobjednica slaloma u talijanskom Sestriereu

Henrik Kristoffersen slavio je zahvaljujući sjajnoj drugoj vožnji. Norvežanin je bio treći nakon prve vožnje, a na kraju je pobijedio s 75 velikih stotinki sekunde prednosti najboljega skijaša današnjice Austrijanca Marcela Hirschera, dok je treći bio Rus Aleksandar Horošilov (+1.92). Vodeći nakon prve vožnje i pobjednik jučerašnjeg veleslaloma Francuz Alexis Pinturault odustao je u drugoj utrci.

U ukupnom poretku vodi Hirscher s 440 bodova ispred Pinturaulta (285), dok je Austrijanac vodeći i u poretku slaloma sa 180 bodova.

Shiffrin je do svoje 23. pobjede u karijeri i treće ove sezone došla na dominantan način, slavivši s 1,09 sekundi prednosti ispred Slovakinje Veronike Velez Zuzulove, dok je 1,21 sekundu zaostala trećeplasirana Švicarka Wendy Holdener

Shiffrin ovom pobjedom vodi u poretku slaloma i u ukupnom poretku, gdje ima 105 bodova više od Švicarke Lare Gut, koja je danas bila 28.