SKROMNI REZULTATI

Škoti uručili otkaz izborniku Leveinu

05.11.2012 u 20:10

Bionic
Reading

Škotski nogometni stručnjak Craig Levein nije više izbornik reprezentacije Škotske.

Ovakvu odluku, o kojoj razmišlja još od kraja prošlog tjedna, donio je Škotski nogometni savez (SFA), a razlog je vrlo jasan - dva boda iz četiri utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

Škotska se trenutno nalazi na dnu ljestvice skupine A kvalifikacija za SP, a istu predvode Belgija i Hrvatska sa po 10 osvojenih bodova.

Gordon Strachan je izraziti favorit za Leveinova nasljednika prema britanskim kladionicama, a u igri su još Walter Smith i Alex McLeish.

Levein (48) je na mjesto škotskog izbornika zasjeo u prosincu 2009. godine, a otada je ostvario 10 pobjeda, devet poraza i pet remija u 24 službene utakmice. Uručivanjem otkaza šokiran je ostao ponajbolji reprezentativac Charlie Adam.

'Upravo sam se vratio s treninga kada sam čuo za vijest. Ne mogu vjerovati da su škotski mediji dobili ono što su htjeli', napisao je na svom Twitter profilu Adam.

Reprezentacija Hrvatske svoju prvu utakmicu protiv Škotske igra 7. lipnja sljedeće godine (kod kuće), u sklopu 7. kola, dok je druga, ujedno i posljednja kvalifikacijska po skupinama, na rasporedu 15. listopada.