OSUĐEN JE

Skandal u portugalskoj reprezentaciji uoči Svjetskog prvenstva. Status božanstva narušio je milijunskom utajom poreza

11.10.2022 u 08:46

Bionic
Reading

Veliki skandal potresa portugalski nogomet samo mjesec i pol dana prije početka Svjetsko prventva u Katru.

Kako javlja tamošnji portal sabado.pt izbornik nogometne reprezentacije Portugala 67-godišnji Fernando Santos osuđen je zbog utaje poreza. Da priča bude još zamršenija u skandal je umiješan i nacionalni nogometni savez.

Kako se navodi u tekstu Santos je svoju plaću, koju mu je isplaćivao savez, primao preko vlastite firme Femacos. Na taj je način plaćao manji porez. Porezna uprava je to primijetila i pokrenula postupak te na kraju dobila sudski spor.

Izbornik Portugala sada mora nadoknaditi štetu koju je počinio državi u vrijednosti od 4.64 milijuna eura.

Santos se brani tvrdnjom da nikada ništa nije krio od poreznika te da je svoju tvrtku osnovao prije nego što je postao izbornikom Portugala. Po njemu sve je legalno ali će se, kaže, držati sudskih preporuka i platiti porez.

Riječ je o izborniku koji je na čelu reprezentacije još od 2014. godine i koji uživa veliko povjerenje Portugalaca zbog naslova europskog prvaka kojeg je osvojio dvije godine kasnije kao i činjenice da godinama ova reprezentacija ima ugled jedne od najboljih na svijetu.

Portugal na Svjetskom prvenstvu nastupa u skupini H u kojoj su još Urugvaj, Južna Koreja i Gana, a prvu utakmicu igra 24. studenog protiv Gane.