zaslužio je

Sjajni Slovenac ostaje u Madridu; Atletico ga je 'smekšao' mjesečnom plaćom od milijun eura

17.04.2019 u 17:19

Bionic
Reading

Slovenski golman Jan Oblak (26) produljio je ugovor sa španjolskim prvoligašem Atletico Madridom do 2023. godine, objavili su iz madridskog kluba...

'Jan Oblak je produljio ugovor s Atleticom do 30. lipnja 2023. Slovenski golman je potpisao novi ugovor koji ga veže za klub još četiri sezone', stoji u priopćenju kluba objavljenom na službenim stranicama.

Iako financijske pojedinosti ugovora nisu objavljene, španjolski sportski dnevni list As navodi da odštetna klauzula iznosi 120 milijuna eura, a da će godišnja plaća 26-godišnjeg Slovenca iznositi najmanje 12 milijuna eura plus različiti bonusi tijekom sezone.

  • +7
La liga, Barcelona - Atletico Madrid Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Oblak, koji je u Atletico stigao 2014. godine iz Benfice, postao je golman koji je primio najmanje golova u španjolskom prvenstvu zadnje tri sezone i opet dominira u izboru za nagradu 'Zamora' za ovu sezonu.

Ugovorom od najmanje milijun eura mjesečno čelnici Atletico Madrida ipak su uspjeli 'smekšati' slovenskog golmana koji je imao brojne ponude. No, 'rojiblancosi' su ipak odlučili kako im Oblak previše znači te su ga odlučili vezati na još četiri godine iako su ga u svoje redove 'zazivali' Manchester United (ako David de Gea odluči otići!), Chelsea, Juventus, Roma, Napoli...

Oblak je odigrao 203 utakmice za Atletico, a u čak 115 njih nije primio niti jedan gol.