Stole zabavljač

Sjajni golman makedonske reprezentacije ima ideju koja je sve nasmijala: Ako pobijedimo Portugal...

27.03.2022 u 19:25

Bionic
Reading

Stole Dimitrievski, golman reprezentacije Sjeverne Makedonije i španjolskog Rayo Vallecana, bio je raspoložen uoči utakmice dodatnih kvalifikacija protiv Portugala (utorak, 29. ožujka) u kojoj se izravno odlučuje o plasmanu na SP u Kataru

Nogometaši Sjeverne Makedonije najugodnije su iznenađenje ovih kvalifikacija za plasman na SP u Kataru krajem godine.

Još su u skupini pobijedili Njemačku, a sada su izbacili i Italiju. No, ne misle tu stati, čekaju ih Portugalci predvođeni Cristianom Ronaldom, ali dok se igra ima i šansi za plasman na Mundijal.

Posebno raspoložen uoči te utakmice bio je golman Stole Dimitrievski čija je ideja sve nasmijala.

'Protiv Italije smo ostvarili još jednu nevjerojatnu, povijesnu pobjedu. Poslije onog trijumfa nad Njemačkom u kvalifikacijama, sada je pao i europski prvak Italija', pričao je Dimitrievski te zaključio:

'Ako pobijedimo i Portugal, neka dođe Brazil i neka nam uruči titulu svjetskog prvaka!'

  • +34
Italija - Sjeverna Makedonija, kvalifikacije za SP 2022., 24.3.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Alberto PIZZOLI / AFP / Profimedia

Inače, Brazil je s pet titula prvaka svijeta najuspješnija reprezentacija u povijesti, a slijedi ga baš Italija koja ima četiri, a isto toliko ima i Njemačka (tri puta kao Zapadna Njemačka).

'Neka se narod raduje. Mi moramo nastaviti s pripremama za utakmicu. Znamo da je Portugal veliki favorit, ali znam i da ćemo ponovno biti spremni i da ćemo dati posljednji atom snage da dođemo do još jednog velikog uspjeha', poručio je Dimitrievski.

Utakmica između Portugala i Sjeverne Makedonije igra se u utorak 29. ožujka od 20:45 sati u Portu.

A predsjednik vlade Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski je prilikom ispraćaja reprezentacije na put u Portugal obećao nagradu od 500.000 eura ako izbore plasman u Katar.

'Vi ste za nas prvaci, pobjednici i ponos svih nas. Vjerujemo u vas i zato vam želim uspjeh u meču s Portugalom. Najmanje što kao vlada možemo učiniti je izdvojiti nagradu od 500.000 eura ako se plasirate na Svjetsko prvenstvo', rekao je Kovačevski igračima u avionu.

Prošle godine Sjeverna Makedonija je po prvi put u povijesti nastupila na EURU, a u kvalifikacijama za odlazak u Katar je osim Italije kao gost svladala i Njemačku, no za odlazak na SP mora nadigrati još jednog velikana europskog nogometa i to na njegovom terenu.