NADOMAK MEDALJI

Sjajni Gaćina odveo Hrvatsku u četvrtfinale Eura

25.09.2014 u 23:31

Bionic
Reading

Hrvatska stolnoteniska reprezentacija je nakon pobjede nad Rumunjskom izborila plasman u četvrtfinale momčadskog EP-a koji se održava u Lisabonu

Hrvatska je na otvaranju natjecanja svladala Češku s čistih 3:0, no nakon jutrašnjeg poraza od Rusa doveli su se u situaciju da za prolaz u drugu fazu moraju pobijediti Rumunje predvođene devetim europskim reketom Adrianom Crisanom.

Crisan je na početku dvoboja okrenuo prednost Tomislava Kolareka te slavio sa 3:1, a izjednačio je na ovom turniru još uvijek nepobijeđeni Andrej Gaćina koji je sa 3:2 svladao Ionescua. Vodstvo Hrvatskoj donio je naturalizirani Kinez tan Ruiwu, a tada je uslijedio derbi dana.

Gaćina, inače 11. igrač europske rang ljestvice, odigrao je meč pun preokreta s Crisanom i nakon dugih 49 minuta slavio sa 3:2 (14:12, 11:13, 12:14, 11:7, 11:4). U prva tri seta vodila se epska bitka, no kada je uhvatio pravi ritam sredinom četvrte dionice Gaćina je izjednačio, otvorio odlučujući set sa 7:0 i potvrdio ulogu vođe ove reprezentacije.

Zahvaljujući suludom sustavu natjecanja Hrvati još ne znaju protivnika u meču za medalju. On će naime biti odlučen ždrijebom.