atp barcelona

Sjajni Carlos Alcaraz preslikao je uspjeh svog idola Rafe Nadala od prije 17 godina; u istoj dobi, na isti datum i nakon istog turnira...

23.04.2022 u 11:05

Bionic
Reading

Sjajni mladi španjolski tenisač Carlos Alcaraz (18) osigurao je pobjedom protiv Stefanosa Tsitsipasa, u četvrtfinalu ATP turnira u Barceloni, po prvi puta ulazak među deset najboljih na svijetu

Prvog nositelja zemljanog turnira u Barceloni Alcaraz je pobijedio 6-4, 5-7, 6-2. Bio je to njihov treći međusobni meč u karijeri nakon kojeg Španjolac ima 3-0.

Ta pobjeda osigurala je Carlosu Alcarazu (18), po prvi puta u karijeri, ulazak među deset najboljih na svijetu čime je potpuno preslikao ono što je napravio njegov briljantni stariji sunarodnjak Rafael Nadal tijekom 2005. godine.

Te godine je Nadal, u istoj dobi, na isti datum i nakon istog turnira, također ušao među deset najboljih svjetskih tenisača.

'Ovo je vjerojatno moja najveća pobjeda na zemljanoj podlozi. Bilo je nevjerojatno, od atmosfere na tribinama do razine tenisa. Kada sam pobijedio ovaj meč mislim da moram i mogu otići do kraja u Barceloni', rekao je Alcaraz koji će za manje od dva tjedna proslaviti 19. rođendan.