stanko Bubalo za tportal

Proslavio je Hajdukovu pobjedu i pohvalio dvojac Bijelih; otkrio nam je zašto bi volio da Osijek postane prvak, ali i zašto ga u Maksimiru cijene

23.04.2022 u 08:07

Bionic
Reading

Nakon derbija Hajduka i Dinama koji je završio pobjedom splitske momčadi 1:0, Hrvatski Telekom Prva liga dobila je dodatnu neizvjesnost. Jer prve tri momčadi unutar su četiri boda, a predstoji još nekoliko međusobnih derbija, koji će krojiti konačni poredak i odlučivati o hrvatskom prvaku. Već ove subote od 20 sati (Arenasport 3, MAXtv) na Rujevici gostuje jedan od pretendenata na naslov, a to je Osijek

Hajduk i Dinamo u srijedu su odigrali i treći ovosezonski derbi. Činjenica da je Hajduk od devet mogućih uzeo čak sedam bodova, jasno govori da se splitska momčad ove sezone itekako približila Dinamu, koji posljednjih godina dominira HT Prvom ligom.

I zato Splićani s novom dozom optimizma očekuju posljednjih pet ligaških kola. Jer u utakmici protiv Dinama, vratili su se među žive, a kako ta euforija može ponijeti sve kojima je bijela boja pri srcu jako dobro zna i Stanko Bubalo, 'Ronaldo iz Turčinovića'.

>> Ljubimac Torcide koji je rušio Dinamo i zabio za Hajdukov naslov prvaka: U ovoj će se utakmici vidjeti koliko su Livaja i Kalinić dobri igrači

'Donekle sam razočaran derbijem, jer u prvom poluvremenu nije bilo previše lijepe igre, već puno prekida, udaranja, a kada je derbi takav onda ga nije gušt gledati. Međutim, u drugom poluvremenu, Hajduk je digao tempo. I Kopić je pogodio s izmjenama, pogotovo ulaskom Ivanušeca, ali možda je i ostale trebao ranije uvoditi u igru. Kod Hajduka mi se nije dopala ta sterilnost u prvom poluvremenu, jer znalo se da je ovo zadnja prilika i utakmica u kojoj moraš ići na sve ili ništa. U drugom poluvremenu puno se toga popravilo, a Kalinić i Livaja pokazali su da su s pravom prve 'perjanice' momčadi. Istina, Dinamo je pritiskao u zadnjih 15-tak minuta, ali pobjeda Hajduka apsolutno je zaslužena. A posebno me veseli što je sve prošlo bez incidenata', rekao je za tportal Stanko Bubalo, koji je uživo pratio poljudski derbi.

Naravno, za Bubala, koji će 26. travnja proslaviti 49. rođendan, a koji je s Hajdukom u svojoj jedinoj sezoni u spliskom klubu (op.a, bila je to sezona 2000/01) osvojio naslov prvaka, ovo je podsjetnik na dane sreće od prije 21 godine.

'Sjećam se Hajdukove pobjede na Uskrs kada smo slavili 3:1. Uz dva moja gola i jednog Muse. Kakvo je to veselje bilo. No, Dinamo zaslužuje sav respekt, ima najbolje igrače te još uvijek solidnu bodovnu prednost, koja ga i dalje ostavlja u ulozi prvog favorita za naslov'.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Hajduk za Dinamom zaostaje četiri boda, a dva boda iza Modrih još je jedan vaš bivši klub, Osijek. A da bi i Osijek ostao u prilici osvojiti naslov, u subotu na Rujevici protiv Rijeke (20.00, Arenasport, MAXtv) ne bi smio kiksati.

'Kad god sam u dresu Osijeka igrao protiv Rijeke, dobro smo prolazili. To su mi bile posebno drage utakmice, a neke su bile spektakularne, pa je bilo i pobjeda 5:2, 5:3. A igrao sam tada i s aktualnim trenerom Osijeka Nenadom Bjelicom. Sjećam se i one utakmice iz 1999. na Kantridi, kada sam zabio gol, a završila je 1:1, nakon što je sudac Krečak poništio gol Rijeci. Dinamo je tada osvojio naslov, a već sljedeće sezone igrao i u Ligi prvaka, pa me i u Maksimiru pozdravljaju, jer sam im ja donio, u jednu ruku, utakmice protiv Manchester Uniteda'.

Hajduk - Dinamo 1:0, 9. kolo HT Prve lige, 2021/22. (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Možemo samo konstatirati kako je još uvijek jako puno upitnika u zraku i da favorita, osim na papiru, očito nema?

'Bit će zanimljivo i napeto do samoga kraja, što je sjajno, jer se liga izjednačila. Tko zna, možda će maksimirski okršaj Dinama i Osijeka odlučivati o prvaku, a možda tek zadnje kolo, odnosno derbi između Dinama i Hajduka'.

S obzirom na to da ste kroz karijeru nosili dresove Osijeka i Hajduka, koga biste radije vidjeli kao prvaka, Bijelo-plave ili Bile?

'Ha, ha.. Nezgodno pitanje. Iako imam dojam da bi se u Splitu taj uspjeh nekako energičnije proslavio. Sa 100.000 ljudi na Rivi. Ali isto tako, bilo bi mi drago i zbog Bjelice i mog prijatelja Nina (op.a. Bulea) da i Osijek osvoji naslov', diplomatski je zaključio Bubalo.

  • +53
Hajduk - Dinamo, HT Prva liga, 20.4.2022. Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic / CROPIX
Standings provided by SofaScore LiveScore