ODBOJKA NA PIJESKU

Sjajne fotografije s užarenog pijeska na porečkoj Peškeri!

03.06.2015 u 15:40

  • +4

Odbojka na pijesku u Poreču; povijesni MAJOR turnir

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: SWATCH BEACH VOLLEYBALL MAJOR SERIES

Bionic
Reading

Povijesni dan za hrvatsku odbojku na pijesku upisan je u kalendar 2. lipnja 2015., kad je svjetska odbojkaška elita sletjela u Poreč otvoriti najprestižniju svjetsku seriju i krenuti u lov na Olimpijske bodove i 800.000 američkih dolara nagradnog fonda. Fotografije iz Poreča sve govore; spektakl kakav Hrvatska nije vidjela

Kvalifikacije od utorka označile su početak ovog spektakularnog natjecanja, a oduševljenje na tribinama još jednom je dokazalo da je pred ovim sportom svijetla budućnost. Čak 3500 posjetitelja u prvom je danu posjetilo igrališta, a u centru pažnje jučer su bile tko drugi no Brazilke – Carolina Horta i Liliane Maestrini s jučerašnje su dvije pobjede vladale porečkim terenima.

U muškoj konkurenciji u country qouta natjecanjima, svoje su mjesto među 32 najbolje ekipe osigurali timovi iz Austrije, Njemačke, SAD-a i Brazila. Srijeda je rezervirana za kvalifikacije u muškoj konkurenciji te grupnu fazu u ženskom natjecanju.

Svjetlucavi pijesak pod suncem uvale Peškere i ostalih pet terena razbacanih po ovom istarskom gradiću, dokazali su da je odbojka na pijesku itekako živa i da će Poreč Major u narednih pet dana donijeti potpuni sportski ugođaj u Istru ali i Hrvatsku.

Sve o natjecanju pratite na www.swatchmajorseries.com, gdje od petka do nedjelje možete pratiti natjecanje uživo, a polufinale i finale u subotu i nedjelju prenosit će RTL televizija.