teška ozljeda

Sixersi u šoku, Šarićev suigrač i najbolji strijelac momčadi mora na tešku operaciju glave

30.03.2018 u 20:17

Bionic
Reading

Centar Philadelphia 76ersa Joel Embiid morat će se podvrgnuti operaciji kosti lica i lijevoga oka koje je ozlijedio u sudaru sa suigračem Markelleom Fultzom u utakmici protiv New York Kinicksa, objavio je klub...

Embiid i Fultz su se sudarili početkom druge četvrtine utakmice, a Embiid je odmah potom prevezen u bolnicu gdje mu je ustanovljen potres mozga, ali i fraktura očne šupljine lijevoga oka.

S 22.9 koševa i 11 skokova po utakmici Embiid je najbolji strijelac i skakač Sixersa koji trenutačno drže četvrto mjesto u Istočnoj konferenciji s omjerom pobjeda i poraza 44-30.

Većih problema za Sixerse do kraja regularnog dijela sezone ne bi smjelo biti jer su već sada i teoretski osigurali doigravanje, no ova ozljeda najboljeg igrača mogla bi ih udaljiti od borbe za treće mjesto Istoka za koje se bore s Cleveland Cavaliersima.

Autor: youtube

Za očekivati je kako će sada najveći teret u igri Sixersa pasti na našeg Darija Šarića koji je u ovom trenutku na prosjeku od 15.1 koševa, 6.9 skokova i 2.6 asistencija. Spomenimo i to kako je Šarić na 10 ranijih utakmica u kojima su Sixersi igrali bez Embiida zabijao više od 20 koševa u prosjeku i bio prva napadačka opcija momčadi.

Prve prognoze govore kako bi se Embiid već za tri do četiri tjedna ponovno mogao naći na terenu, iako liječnici upozoravaju kako ga čeka zahtjevna operacija te će - kad se oporavi - još neko vrijeme igrati sa zaštitnom maskom na licu...