JAČI OD IGOKEE

Široki Brijeg prvak BiH

29.05.2011 u 22:18

Bionic
Reading

Košarkaši Širokog TT Kabela treći put zaredom, a osmi put ukupno osvojili su naslov prvaka BiH pobijedivši u finalu doigtavanja momčad Igoekeje iz Aleksandrovca sa 3-1 u pobjedama. Do odlučujuće treće pobjede u finalnoj seriji Široki je stigao u nedjelju u svojoj dvorani svladavši Igokeu sa 95-81 (46-46)

Ovim uspjehom momčad iz Širokog Brijega izravno se plasirala u regionalnu NLB ligu.

Široki je do novog naslova prvaka BiH stigao ponajprije zahvaljujući hrvatskim košarkašima Siniši Štembergeru, Ivanu Grgatu, Vedranu Moroviću i Franu Pilepiću.

U dvorani Pecara u Širokom Brijegu, domaća momčad je prelomila dvoboj u trećoj četvrtini kada su stigli do 12 koševa prednosti, koju su uz manje oscilacije, održali do kraja. Trener Igokeje Dragan Pajić također je isključen u trećoj četvrtini nakon prigovora sucima.

U prve tri utakmice finalne serije domaćini su gubili, Široki je ostvario dvije pobjede u gostima, a jednom je u Širokom Brijegu slavila Igokea.

U pobjedničkoj ekipi Štemberger je postigao 23, Grgat 15, a Morović i Pilepić po 12 koševa. Najbolji kod gostiju bili su Chase sa 24, te Matić i Joksimović sa po 18 ubačenih koševa.

Široki TT Kabeli i u slijedećoj sezoni nastupat će u regionalnoj ligi koju je ove godine završio na devetom mjestu, dok će se naknadno doznati hoće li BiH imati i drugog sudionika ovoga natjecanja.