SA STILOM U DRUGU LIGU

Sion se inati Uefi i ponovno je dobio 'po džepu'

27.03.2012 u 09:28

Bionic
Reading

Švicarski klub Sion, kojem je ove sezone oduzeto 36 bodova zbog ilegalnog registriranja igrača, dobio je novu kaznu, ovaj put zbog političkih poruka na dresovima

Sion će u blagajnu Švicarskog nogometnog saveza morati uplatiti 25.000 franaka, a priča je posebno čudna kad se uzme u obzir da je samo nekoliko dana ranije već kažnjen sa 20.000 franaka zbog istog prekršaja. Očito u klubu nisu naučili lekciju.

Prvu je kaznu Sion zaradio zbog poruke na dresu 'Turizam donosi poslove', a drugu zbog natpisa 'Solidarnost među kantonima'. Oba su slogana bila u vezi s referendumskim pitanjima na koja su 11. ožujka odgovarali Švicarci.

Sion se na oštrici našao nakon što je Uefu, zbog izbacivanja iz europskih natjecanja, tužio 'civilnim' sudskim instancama, nakon ega će, čini se, još dugo biti meta odmazde moćne organizacije. Sion je prema broju osvojenih bodova druga momčad Švicarske, ali s obzirom na to da im je savez nakon ucjene iz Fife i Uefe oduzeo 36 - ispast će u drugu ligu. Kada već idu, odlučili su to učiniti sa stilom.