ODLUKA U TRNSKOM

Simon: Nijemci su 'divljaci', to trebamo dobiti

09.03.2010 u 09:00

Bionic
Reading

Košarkaši Zagreba u 18 sati igraju odlučujući europski dvoboj. U Trnskom dočekuju njemački Artland Dragons, a pobjeda im osigurava borbu za Final four Challenge kupa


Zagreb je podlegao ubitačnom ritmu utakmica i trenutačno najveća briga trenera Bajramovića je hoće li barem moći napuniti klupu rezervama. Dvoboj s Cibonom propustila su šestorica igrača (Miljković, Mulaomerović, Krstić, Bašljan, Babić, Dijan), a Prostran i Prkačin nisu imali snage za ozbiljnije role.

U Challenge kup uloženo je puno truda i energije i sigurno je da 'mravi' sada ne žele skliznuti sa jedne od zadnjih stepenica. Poraz donosi eliminaciju, a pobjeda prvo mjesto u skupini i duel s Kryla Sovietov za završni turnir. S obzirom na to da se igra do dvije pobjede, Zagreb bi imao prednost domaćeg parketa.

'Protiv Cibone nismo mogli s tako malo igrača, ali nadam se da će se oporaviti barem Dijan i Bašljan', kaže kapetan momčadi Krunoslav Simon koji je u gostujućoj pobjedi kod Dragonsa sa 16 koševa, 13 skokova i pet dodavanja bio najbolji igrač susreta.

'Oni su prepuni Amerikanaca i, kao sve takve momčadi, iznimno brzi i skočni. Ali su, kako se to zna reći, divljaci. Ne treba puno mudrovati, doma smo i to trebamo iskoristiti.'

Nema Mulaomerovića, Krstića i Miljkovića. Simon će ponovno morati igrati na poziciji razigrivača.

'Nemam ništa protiv te pozicije, igrao sam je ranije i odgovara mi. Spreman sam na ulogu playa, a kada se vrate Krle i Mula, na treneru je da odredi tko će i gdje igrati.