poražavajuće

Simeoneova šamarčina nogometu; ovo se još nikad nije dogodilo u Ligi prvaka

06.04.2022 u 08:54

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Cityja pobjedom 1:0 na svom stadionu stekli su prednost pred uzvratnu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka, a koju igraju već sljedećeg tjedna u Madridu kod Atletica

Od prve minute bilo je posve vidljivo da je Diego Simeone došao u Manchester ne izgubiti, ne primiti pogodak, a hoće li ga postići, to je bilo manje važno.

S petoricom igrača u zadnjoj liniji, pokušao je Simeone zatvoriti prilaze svojem golu, što mu je u prvom dijelu i pošlo za rukom. No, u nastavku, a posebno nakon nekoliko zamjena, Manchester City ipak je uspio probiti bedem pred golom aktualnog španjolskog prvaka. Kevin De Bruyne matirao je Jana Oblaka za posve zasluženo slavlje Građana.

Istina, Guardiolina momčad ima tek minimalnu prednost, koju će sada Atletico morati stizati. Prema destrukciji u igri u utorak na Etihadu, bit će zanimljivo vidjeti što će sada Simeone smisliti i kako misli uzvratiti Guardioli.

A nešto će morati, jer s podatkom koji se ne pamti u nokaut-fazi ovog natjecanja, sigurno nisu sretni ni navijači madridskog kluba.

Taj podatak glasi - 'nula udaraca', ne samo u okvir gola, nego općenito prema Edersonovu golu. I ne samo da gosti nisu niti jednom zapucali, nego su odigrali utakmicu bez ijedne suvislije akcije, bez nogometnog šarma i ljepote. Zbog čega se ljubitelji nogometa mogu samo hvatati za glavu.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +17
Manchester City - Atletico Madrid (prva utakmica četvrtfinala LP-a) Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL