ZANIMLJIV PODATAK

Družina Jürgena Kloppa postavila novi rekord; ova je generacija Liverpoola nadmašila sve druge slavne momčadi 'Redsa'

06.04.2022 u 08:39

Bionic
Reading

Nogometaši Liverpoola načinili su veliki korak prema plasmanu u polufinale Lige prvaka nakon što su u prvom susretu četvrtfinala u Lisabonu pobijedili Benficu sa 3:1, a ova generacija 'Redsa' postavila je i jedan novi rekord kluba

Podsjećamo, golove za 'Redse' zabili su Ibrahima Konate (17), Sadio Mane (34) i Luis Diaz (87), dok je pogodak za portugalski sastav zabio Darwin Nunez (49). Uzvratni susret je 13. travnja na Anfieldu.

Momčad s Anfielda je u sjajnoj formi, tek jedan poraz u zadnjih 21 utakmica (16 pobjeda u posljednjih 17 susreta), a stroj kojeg vodi Jürgen Klopp jednako je ubojit na gostovanjima.

Naime, trijumf kod Benfice bio je osmi zaredom na gostovanjima za Liverpool u svim natjecanjima što je novi klupski rekord u bogatoj povijesti.

  • +19
Benfica - Liverpool (prva utakmica četvrtfinala Lige prvaka) Izvor: EPA / Autor: MIGUEL A. LOPES

'Došli smo ovdje pobijediti i to smo napravili, a to nije jednostavno. Benficini igrači su se borili, i mi smo im malo pripomogli, ali i oni su zaslužili gol. Bila je to teška utakmica - ono što sam i očekivao', rekao je Klopp te je oprezno dodao:

'Vratar im je imao dobrih obrana, nismo zabili ono što inače zabijamo, ali idemo dalje. Iza nas je tek prvo poluvrijeme.'