muke za dalića

Sezona nije ni započela, a dva hrvatska reprezentativca imaju problema s ozljedama

30.07.2019 u 14:17

Bionic
Reading

Njemačko nogometno prvenstvo starta u petak 16. kolovoza, a baš u 1. kolu sastaju se Eintracht Ante Rebića i Hoffenheim Andreja Kramarića (18. kolovoza). No, taj bi susret mogao proteći bez naših golgetera...

Nogometaši Eintrachta su u Austriji na pripremama, a u četvrtak ih u Frankfurtu čeka uzvratni susret 2. pretkola Europske lige protiv estonske Flore. Slavio je Eintracht u Tallinnu 2:1, a hrvatski je napadač Ante Rebić odigrao svih 90 minuta na toj utakmici.

No, posljednjih dana Rebića nema na treninzima. Njemački su mediji odmah počeli nagađati o mogućem transferu, ali istina je puno bolnija...

'Jedini razlog zašto Ante Rebić ne trenira su bolovi u leđima', objavili su iz kluba te pojasnili:

'Rebić radi odvojeno od momčadi, po posebnom programu u hotelskom fitness centru.'

S obzirom na to da Eintracht igra doma i da ima rezultatsku prednost, Ante Rebić će najvjerojatnije propustiti susret s Florom. Nema smisla riskirati neku težu ozljedu, posebice jer je 1. kolo Bundeslige na rasporedu 18. kolovoza kad Eintracht na svom terenu dočekuje Hoffenheim.

  • +25
Hrvatski nogometaš Ante Rebić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

A ni tamo situacija s drugim hrvatskim napadačem nije sjajna. Naime, ni Andrej Kramarić nije u trenažnom procesu! Već tjedan dana Krama prisilno pauzira. Ne trenira s ekipom, radi po posebnom programu, lagano trčkara ili vozi bicikl u teretani...

'Problem je koljeno... Isto ono kao i prošle godine nakon SP-a u Rusiji. Magnetska rezonanca je pokazala da je sve u redu, nema nikakvih oštećenja. Liječnici misle da se radi o nekakvoj upali', kazao je Andrej Kramarić koji zbog bolova ne može normalno trenirati, pa tako ni igrati.

'Ne zna se konkretno o čemu je riječ, ni liječnici za sada nemaju odgovor... Živim u neizvjesnosti jer ne znam kad ću biti spreman za maksimalni angažman na treningu', otkriva Krama.

  • +17
Andrej Kramarić, hrvatski reprezentativac i napadač Hoffenheima Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Zbog njegovog je stanja zabrinut i trener Alfred Schreuder...

'Jedan je dan u redu, a onda drugi dan nije tako dobro', kazao je.

Nije dobro ni što se tiče hrvatske reprezentacije. Istina, izbornik Zlatko Dalić još ne mora paničariti jer kod Slovačke gostujemo 'tek' 6. rujna, ali... Malo više od mjesec dana ostalo je tog susreta, a nakon toga nas čeka još jedno daleko putovanje jer 9. rujna igramo u Azerbajdžanu. A dva izuzetno važna prvotimca su izvan treninga i pitanje je u kakvoj će formi dočekati okupljanje reprezentacije, hoće li uopće biti zdravi i spremni za nastup.