'rupa' u zakonu

Navijači zbog kazne Uefe ne smiju na Maksimir, ali tribine ipak neće biti prazne

30.07.2019 u 10:52

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama večeras (Arenasport 1, 20 sati) igraju uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka protiv gruzijskog prvaka Saburtala iz Tbilisija. No, na tribinama Maksimira neće biti navijača, ova bi se utakmica zbog kazne Uefe trebala igrati pred praznim tribinama. No, ima načina da se barem malo ta kazna ublaži...

Dinamo je ovu kaznu zaradio na utakmici s Benficom prošle sezone zbog spornog transparenta na kojemu je navodno bio istaknut keltski križ koji je na popisu zabranjenih simbola... Uefa je 'oderala' Dinamo, uz novčanu kaznu od 67.000 eura dobili su 'modri' i dvije utakmice igranja pred praznim tribinama. Prva će biti ova večerašnja protiv Saburtala, a druga je uvjetna, aktivirat će se u slučaju ako navijači u sljedeće dvije godine ponove rasističke ispade.

Sigurno je kako će Maksimir biti tužno prazan, prema odredbi Uefe na stadionu u ovakvim uvjetima smije biti po 75 članova delegacija obaju klubova, ali u tu su brojku uključeni i igrači, članovi stručnog stožera, djelatnici kluba...Ali, Uefa je u ovakvim uvjetima omogućila gostujućem klubu kvotu od 200 ulaznica, a iz Dinama kažu kako očekuju osamdesetak Gruzijaca na večerašnjoj utakmici.

  • +14
Maksimirski stadion Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Srećom, Uefa je ostavila 'rupu u zakonu' pa će na Maksimiru biti i navijača Dinama! Da, 'modri' će sigurno imati podršku s tribina! Naime, od ove godine uvedena je opcija da ovakvim utakmicama mogu prisustvovati djeca do 14 godina! Tako će utakmici Dinama i Saburtala nazočiti djeca iz nogometnih škola s kojima Dinamo surađuje, kao i djeca iz Dinamove omladinske škole. Problem je jedino što su godišnji odmori, velik je broj djece na moru, ali očekuje se kako će 'klinci' poprilično ispuniti zapadnu tribinu koja im je namijenjena.

Gledajte okršaj Dinama i Saburtala ovog utorka na vašem MAXtv-u na kanalu Arenasport 1, s početkom u 19:30! Više informacija o nogometu na MAXtv-u pronađite OVDJE.

  • +8
Dinamo - Viktoria, navijači na maksimirskom stadionu Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

U cijeloj tužnoj priči ovo je barem malo pozitive, djeca neka se zabave, gledat će uživo svoje nogometne idole i valjda neće raditi nikakve nerede. Posebno ako Dinamo pobijedi...