utakmica bez navijača

Dinamo se nije iskazao kad igra pred praznim tribinama; treba li Nenada Bjelicu ovaj podatak zabrinuti?

30.07.2019 u 11:19

Bionic
Reading

'Modri' uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka igraju večeras (Arenasport 1, 20 sati) protiv gruzijskog Saburtala pred praznim tribinama na Maksimiru. Ima Dinamo prednost 2:0 iz prve utakmice, ali tradicija igranja bez navijača baš i ne ide na ruku 'modrima'...

Pobjeda, dva poraza, remi... Učinak je to Dinama kad u europskim natjecanjima igra pred praznim tribinama na Maksimiru. Iskreno, nije baš najoptimističnije uoči večerašnjeg uzvrata protiv gruzijskog prvaka Saburtala.

Previše je Dinamo ispaštao zbog 'nestašnih' Bad Blue Boysa, kako novčano, tako i rezultatski. Jer samo je jednom, još tamo u srpnju 2009. godine Dinamo pobijedio. U kvalifikacijama za LP protiv Pjunika bilo je 3:0, a tada su - u nekim sretnijim vremenima - golove zabijali Mandžukić, Badelj i Lovren.

Gledajte okršaj Dinama i Saburtala ovog utorka na vašem MAXtv-u na kanalu Arenasport 1, s početkom u 19:30! Više informacija o nogometu na MAXtv-u pronađite OVDJE.

Te se sezone Dinamo plasirao u skupinu Europske lige, ali je dvije od tri domaće utakmice igrao bez gledatelja. I obje je izgubio! Prvo glatko od Ajaxa 2:0, a potom i od Temišvara 2:1.

  • +11
Saburtalo - Dinamo, 2. pretkolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Posljednju europsku utakmicu bez navijača Dinamo je igrao u listopadu 2013. godine, ponovno u skupini Eurolige. Tada je s PSV-om odigrao 0:0.

No, ima i druga strana tradicije. A ona kaže kako Dinamo nikad u uzvratu nije ispustio dva gola prednosti iz prvog susreta u gostima. U Tbilisiju je bilo 2:0, pa se 'modri' imaju čemu nadati. Realno, Dinamo je kvalitetnija i jača momčad, ali... Bio je to i Hajduk, pa je doživio neviđenu sramotu i poniženje na Poljudu protiv Gzira Uniteda.