kriza velikog kluba

Sevilla se prošle godine sezone borila za vrh španjolskog prvenstva, ali ove joj nikako ne ide; Andalužani opet poraženi

28.08.2022 u 08:29

Bionic
Reading

Povratnici u prvoligaško društvo, nogometaši Almerije, u subotu su stigli do prve pobjede u novoj sezoni. Na svom su terenu pobijedili Sevillu 2:1, te skočili na deveto mjesto tablice

Momčad Julena Lopeteguija u tri kola ima samo jedan osvojeni bod, što je definitivno premalo za klub iz Andaluzije, tim prije što se zna da su u prva tri kola igrali protiv momčadi koje ne spadaju u sam vrh španjolskog nogometa.

U subotu su čak i poveli golom Torresa, protiv momčadi koja se nakon sedam godina vratila u najelitniji razred španjoslkog nogometa.

No, Almeria je već do kraja prvog poluvremena izjednačila, a potom i u 52. minuti golom Nigerijca Sadiqa stigla do potpunog preokreta.

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić cijeli je dvoboj gledao s klupe.

Evidentno je da Sevilla nije u formi, jer igrački kadar više manje ostao je isti kao i prošle sezone. Od ključnih igrača prodani su tek Jules Kounde, Diego Carlos i Luuk de Jong, ali su i dovedeni iz Bayerna Tanguy Nianzou, Marcao iz Galatasaraya, Isco iz Reala te Alex Telles iz Manchester Uniteda.

  • +7
Almeria - Sevilla 2:1 (3. kolo španjolske LaLige) Izvor: EPA / Autor: Carlos Barba
Standings provided by SofaScore LiveScore