brzo se snašao

Vahid Halilhodžić ekspresno dobio novi posao, vodit će jedan od najtrofejnijih klubova svijeta, uz plaću od 1,8 milijuna dolara

27.08.2022 u 19:53

Bionic
Reading

Sredinom kolovoza riješena je 'trakavica' oko statusa Vahida Halilhodžića na klupi marokanske nogometne reprezentacije. Naime, iako je odveo ovu afričku reprezentaciju na svjetsko prvenstvo, neke od zvijezda, a koje je bivši Dinamov trener prekrižio, digle su glas i inzistirale na njegovoj smjeni. Na Vahinu žalost, to se i dogodilo

Vijest o raskidu suradnje s nekadašnjim trenerom Dinama Vahidom Halilhodžićem 11. kolovoza objavio je Nogometni savez Maroka.

'S obzirom na nesuglasice između Nogometnog saveza Maroka i izbornika Vahida Halilhodžića o tome kako najbolje pripremiti nogometnu reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, dvije strane su se odlučile razići', pisalo je u kratkom priopćenju Nogometnog saveza Maroka.

Halilhodžić je na klupi Maroka proveo tri godine i odveo ga na Svjetsko prvenstvo u Kataru koje će započeti za tri mjeseca, ali je ušao i u sukob sa zvijezdama koje su ga na kraju koštale posla.

Prema pisanju marokanskih medija, bivši trener Dinama preuranjeni otkaz dobro će naplatiti, jer će mu Savez navodno isplatiti tri milijuna eura na ime otpremnine iako je godišnje zarađivao oko milijun eura.

Naravno, zbog novog peha, odnosno što mu se opet dogodilo da je izborio SP, ali na njega neće ići - žalili smo Vahu.

Ipak, ovaj 69-godišnjak ipak neće dugo biti bez posla. Pisalo se već tada da je za njegove usluge zainteresiran egipatski Al Ahly, ali sada je to i službeno. Potvrdili su to i čelnici egipatskog kluba, a objavio je tamošnji poznati TV voditelj Islam Sadiq.

Halilhodžić će prema njegovim tvrdnjama naslijediti Ricarda Soaresa početkom sljedeće sezone, jer je velikan iz Kaira nezadovoljan igrom i rezultatima pod vodstvom Portugalaca i po svemu sudeći ostat će bez naslova.

'Čelnici kluba Al Ahlyja dogovorili su se s Vahidom Halilhodžićem koji će trenirati momčad sljedeće dvije sezone, a njegova mjesečna plaća iznosit će 150.000 dolara (1,8 milijuna dolara godišnje). Također, dali su mu slobodu da samostalno izabere tri pomoćnika u stručnom stožeru', rekao je Sadiq u emisiji 'Primo' na TeN kanalu.

Inače, Al Ahly je jedan od najuspješnijih nogometnih klubova na svijetu prema ukupnom broju osvojenih trofeja. Al Ahly je osvojio 42 naslova nacionalnog prvaka, 37 naslova nacionalnog kupa i 11 naslova nacionalnog superkupa.

U međunarodnim natjecanjima klub je osvojio rekordnih deset naslova afričke Lige prvaka i najuspješniji je nogometni klub u afričkoj povijesti.