u dobroj formi

Serena napokon djeluje spremno osvojiti rekordni Grand Slam i ispisati povijest

10.08.2019 u 09:57

Bionic
Reading

Prvom pobjedom u karijeri protiv Naomi Osake Serena Williams nastavlja nizati pobjede na velikom WTA turniru u Torontu, no što je još važnije, napokon djeluje spremno osvojiti rekordnu 24. Grand Slam titulu na US Openu koji počinje za nešto više od dva tjedna...

Slavna 37-godišnja tenisačica godinama je suvereno vladala tenisom, no nakon rođenja kćerke nikako da osvoji još jednu Grand Slam titulu, 24. u karijeri kojom bi se na vječnoj ljestvici izjednačila s rekorderkom Margaret Court i tako zaokružila svoju tenisku priču.

  • +3
Američka tenisačica Serena Williams, Australian Open 2019. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

Blizu je Serena bila u Wimbledonu gdje je zadnje dvije sezone izgubila u finalu, ali čini se da bi to mogla ispraviti na svom omiljenom US Openu koji uskoro počinje, jer djeluje izuzetno dobro pripremljena, za razliku od prethodnih mjeseci kada se mučila uoči Grand Slam turnira.

Potvrdila je to svojom pobjedom protiv Naomi Osake u Torontu ovog petka rezultatom 6-3, 6-4, što joj je bio prvi trijumf protiv Japanke u reprizi kontroverznog finala američkog Grand Slama od prošle godine i dokaz da Serena i dalje može pobjeđivati i one najbolje.

'U New Yorku je zadnji put igrala jako dobro i ja sam ovaj put izašla na teren kako bi joj barem dobila set,' rekla je skromno Serena Williams koja je prilično glatko pobijedila, a jedini trenutak straha bio je kad se zaletila u mrežu i nezgodno pala, no kasnije je potvrdila da se nije ozlijedila.

Sereni se u Torontu s puta maknula Simona Halep koja ju je svladala nedavno u finalu Wimbledona, no ovaj put je predala u četvrtfinalu Marie Bouzkovoj. Mlađoj sestri Williams tako se smiješi nova titula, ali ona za kojom čezne tek treba biti osvojena na US Openu...