španjolac ruši rekorde

Rafa Nadal napokon ispred Rogera Federera; u ovoj kategoriji je bolji i od Novaka Đokovića

09.08.2019 u 11:18

Bionic
Reading

Pamtit će Rafa Nadal ATP turnir iz serije Masters 1000 u Montrealu. Španjolac je u osmini finala svladao Argentinca Guida Pellu 6-3, 6-4, a ta ga je pobjeda 'pogurala' do novog rekorda u prebogatoj karijeri

'Veliko trojstvo' svjetskog tenisa u ovom trenutku još uvijek čine nedodirljivi majstori Roger Federer, Rafa Nadal i Novak Đoković. Trojica velikana dominiraju na gotovo svim najvećim turnirima i Grand Slamovima, samo ih teške ozljede mogu spriječiti da se međusobno obračunaju za naslove.

Federer do sada ima 102 pobjede na ATP turnirima uz 20 Grand Slamova. Nadal je na 82 pobjede i 18 Grand Slam titula (od toga 12 puta na Roland Garrosu), dok je Đoković zastao na 75 osvojenih ATP turnira i 16 Grand Slamova.

  • +9
Wimbledon, Rafael Nadal - Novak Đoković Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No, dvije su kategorije u kojima je Rafa Nadal ispred Federera i Đokovića. Španjolac je eliminacijom Pelle ostvario rekordnu 379. pobjedu na turnirima iz Masters 1000 serije, te je sada sam na vrhu. Do sada je prvo mjesto dijelio s Rogerom Federerom.

U isto je vrijeme Nadal i rekorder po broju osvojenih turnira iz Masters 1000 serije, ima 34 naslova. Slijede ga Novak Đoković koji je slavio na 33 turnira te Roger Federer s 28 naslova.

  • +3
Rafael Nadal i Roger Federer, polufinale Roland Garrosa 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Richard Sellers/Press Association/PIXSELL