sretan rođendan!

Roger Federer otkrio tajnu svoje dugovječnosti, ali i progovorio o tome što će raditi kad se umirovi

08.08.2019 u 16:55

Bionic
Reading

Legendarni švicarski tenisač, po mnogima najbolji svih vremena, danas slavio 38. rođendan. Osvajač 20 Grand Slam turnira u razgovoru za medije otkrio je tajnu svog uspjeha na teniskim terenima, ali se dotaknuo i mirovine koja je sve bliže...

'Morate biti sretni kad igrate. Jasno je da u ovim godinama niste na vrhuncu svoje igre, pa morate pronaći nešto za uživanje u putovanju, igranju mečeva, treniranju. Potrebna je strast u svemu što radite', kazao je Roger Federer u rođendanskom razgovoru za medije.

Legendarni Švicarac danas slavi 38. rođendan, no i dalje igra na vrhunskom nivou.

'Tenis je životna škola. Svaki dan upoznajete nove ljude i to jedan od motiva koji te tjeraju naprijed', otkriva Federer.

A u čemu je tajna njegove dugovječnsoti?

'Tajna fizičke spremnosti, bez obzira na godine, je u dijeti i spavanju, istezanju te masaži. To samo svjedoči profesionalizaciji sporta', kaže Federer i nastavlja:

'Kad sam počinjao profesionalnu karijeru sve je bilo u stilu topla kupka i banana. Ljude koji su se prije mečeva zagrijavali uz pomoć elastične trake svi su ismijavali. Danas svi koriste nešto, čak i puno luđe stvari od elastične trake... Osobno, volim više taj 'amaterski pristup', banana, trčanje, kao i nekad. Iskreno, za mene je sve to nekako previše na znanstvenoj bazi jer ima puno logičnijih i prirodnijih načina.'

  • +9
Roger Federer Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

S obzirom na godine, mirovina je sve bliže. Svjestan je toga i Federer koji se polako sprema na život bez tenisa...

'Iskreno, ne vjerujem da ću biti komentator ili teniski trener. Posebno ne odmah nakon povlačenja. Prvo želim biti s djecom, u Švicarskoj naravno... Godišnje sam više od dvadeset tjedana na putu, udaljen od kuće, obitelji... A to je trajalo posljednjih 20 godina, zaželio sam se kuće, uživanja s najbližima', otkrio je Roger Federer.

Profesionalac je od 1998. godine i do sada je osvojio 102 ATP turnira i 20 Grand Slamova...