JE LI TO MOGUĆE?

Senzacionalna ideja; evo gdje bi mogao završiti Cristiano Ronaldo!

17.06.2017 u 21:40

Bionic
Reading

Cristiano Ronaldo je najavio odlazak iz madridskog Reala, a mediji nagađaju koji klub bi mogao biti njegova buduća destinacija. U igru se uključio i AC Milan iz kojeg dolazi zanimljiva inicijativa

Španjolske vlasti obračunavaju se s najvećim nogometnim zvijezdama koje su 'muljale' s porezom. Lionel Messi je već nastradao, a došao je red na Cristiana Ronalda.

Portugalski nogmetaš je uveren u svoju nevinost, ne sviđa mu se hajka koju na njega vode Španjolci i to što mu prijeti čak do sedam godina zatvora, te je predsjedniku Florentinu Perezu najavio odlazak.

Ta situacija odmah je digla na noge druge bogate europske klubove koji bi rado doveli Ronalda i koji bi platili iznos koji se najčešće spominje, a to je 180 milijuna eura. PSG i Manchester United imaju taj novac.

  • +18
Cristiano Ronaldo Izvor: Reuters / Autor: Eddie Keogh

Iako je odštetna klauzula u Ronaldovom ugovoru milijardu eura vjeruje se kako bi Real sigurno pristao na tih 180 milijuna eura, a možda i manje.

Naravno, tu su i Kinezi, još prije afere s porezom na Santiago Bernabeu sletjela je ponuda od 300 milijuna eura, a Portugalac bi dobio 100 milijua eura godišnje plaće, ali njemu se ne ide u Aziju.

Zato je za vjerovati da će ostati u Europi. Sam Ronaldo je istaknuo kako bi se vratio u Manchester United iz kojeg je 2009. upravo došao u Real u tada rekordnom transferu od 94 milijuna eura. No nešto se mora pitati i Real. I madridski klub želi biti potpuno namiren da prije isteka ugovora (do 2021.) pusti svoju najveću zvijezdu.

Cristiano Ronaldo - 2017.

Kupaca ne nedostaje, a zanimljiva inicijativa došla je iz Milana koji ove sezone ima kineske vlasnike koji žele klub vratiti na stare staze slave.

Milan je prije dva dana šokirao Gianluigi Donnarumma. Mladi vratar, koji je trebao sljedećih godina biti zaštitni znak 'rossonera', odbio je produljiti ugovor za fantastičnih pet milijuna eura po sezoni. Još mu je ostala godina dana ugovora i Milan ga je prisiljen prodati kako 18-godišnjak ne bi otišao besplatno.

Mnogi smatraju da je Real zainteresiran za Donnarummu, a Milan tu vidi priliku i za Ronalda.

'Ako Ronaldo želi napustiti Real, a oni hoće Donnarummu, spremni smo razgovarati s Florentinom Perezom', rekao je sportski direktor Milana Massimiliano Mirabelli koji je tako podgrijao maštu svih navijača 'crvenocrnih'.

Poznato je da je Milan u jako dobrim odnosim s Realom, no isto tako svima je jasno da bi za Portugalca osim Donnarumme morali platiti još dosta milijuna. To u ovome trenutku nogometnom divu iz Italije više nije problem.