NOVAC JAČI OD LJUBAVI

Svi navijači Milana u šoku; kao da im je netko pljunuo u lice...

15.06.2017 u 20:19

Bionic
Reading

Prvi vratar Milana Gianluigi Donnarumma (18) odbio je potpisati novi ugovor te je tako rastužio i razbjesnio sve navijače 'rossonera', jer se ne tako davno zaklinjao u privrženost kluba sa San Sira

Donnarumma je nebrojeno puta ponovio kako je za Milan navijao od djetinjstva, kako mu se dolaskom u taj klub ostvario san i da će biti njegov dio sljedećih sezona, ali uslijedio je šok za sve koji obožavaju 'rossonere' te su se nadali kako će se oko mladog vratara uz pomoć novca novih kineskih vlasnika graditi momčad za trofeje.

'Igračev agent Mino Raiola me informirao o Donnarumminoj odluci da ne potpiše novi ugovor s Milanom. To je konačna odluka koju je donio igrač koji je uzeo u obzir tehničke, ekonomske i osobne razloge i odlučio ju je odbiti. Njegov odnos s Milanom će završiti 30.lipnja 2018. godine,' rekao je izvršni direktor Marco Fassone.

  • +3
Gianluigi Donnarumma Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Jako smo tužni, jer smo mu dali ponudu i veću od one što se spominjala u medijima. Milan nastavlja svojim putem,' dodao je.

Naravno, mnogi su za ovakav razvoj situacije prst krivnje uperili prema dobro poznatom menadžeru Raioli koji je poznat po ogromnim zahjtevima za svoje nogometaše koje zastupa, a od čega on ima jako puno koristi.

Gianluigi Donnarumma - najluđe obrane 2016/2017.

Navodno je zapelo oko odštetne klauzule. Milan se želio zaštiti sa 100 milijuna eura, a agent i Donnarumma su željeli da iznos za zainteresirane klubove bude do 50 milijuna eura.

Inače, Donnarumma je odbio pet milijuna eura po sezoni te tako pljunuo u lice svim navijačima talijanskog velikana pa Milanu preostaje da ga proda odmah ili će mu mladi vratar na kraju sljedeće sezone otići bez oštete. Kao zainteresirani klubovi spominju se Real Madrid i Paris SG.   

Donnarumma je na vrata Milana stao kao 16-godišnjak, a prošle se sezone etablirao kao jedan od najboljih vratara u Europi, pa je već debitirao i za najbolju reprezentaciju Italije, te ga se smatra legitimnim nasljednikom Gianluigija Buffona.

Prema pisanju talijanskih medija, Milan je Donnarummi ponudio novi ugovor prema kojemu bi vratar primao više od 4.5 milijuna eura po sezoni, ali on je to odbio. Također, ocjenjuje se kako bi nakon ovakve odluke Donnarumma mogao već ovoga ljeta napusti Milan, a kao zainteresirani klubovi spominju se Real Madrid i Paris SG.