A SVE JE BILO DOGOVORENO

Neočekivani rasplet koji je unio kaos na nogometnoj tržnici; kreće novi lov...

16.06.2017 u 09:11

Bionic
Reading

Napadač dortmundske Borussije Pierre-Emerick Aubameyang (27) trebao je biti novo skupocjeno pojačanje PSG-a, ali pariški klub je iznenada odustao od transfera

Bila je to riješena stvar, ugledni strani mediji su prije dva tjedna objavili kako je Aubameyang dogovorio sve uvjete s PSG-om, Borussiji bi pripalo 70 milijuna eura, a gabonskom golgeteru preko 10 milijuna eura po sezoni.

No, dok se na ugovor ne stavi potpis uvijek su moguće promjene, a upravo se to dogodilo u slučaju ovog transfera.

PSG-u je prošlogodišnji najbolji strijelac Bundeslige (31 pogodak) odjednom postao preskup, francuski prvoligaš, koji se inače proteklih godina razbacivao milijunima katarskih vlasnika, okrenuo se prema nekim drugim igračima pa tako Aubameyang neće vidjeti 'grad svjetlosti'.

  • +6
Pierre-Emerick Aubameyang Izvor: Reuters / Autor: Michael Dalder

Ovaka neočekivani rasplet unio je mali kaos na nogometno tržište, jer se tako u lov na napadača Borussije vraćaju Manchester United, Manchester City, Arsenal, Real Madrid i Milan, a oni su u ovome trenutku bili u pregovorima s nekim drugim napadačima.

Aubameyang ne treba biti previše zabrinut, jer je i dalje meta najvećih klubova, a ako mu je najviše stalo do novca onda može lako odbiti sve i spakirati kofere prema Kini. Naime, iz najmnogoljudnije zemlje svijeta stigla mu je ponuda od Tianjin Quanjiana koja mu jamči 40 milijuna eura godišnje plaće, a ni odšteta Borussiji (70 milijuna) ne bi predstavljala nikakav problem za Kineze.

A ako sve to propadne Aubameyang ostaje u Borussiji s kojom ga ugovor veže sve do lipnja 2020. Nijemci ne bi imali ništa protiv takvog scenarija...

Pierre-Emerick Aubameyang - 31 gol u sezoni 2016/17.