'BOMBA' IZ PRIMERE

Cristiano Ronaldo napušta Španjolsku; totalno je zgrožen...

16.06.2017 u 09:36

Bionic
Reading

Cristiano Ronaldo želi napustiti Španjolsku, a na tu njegovu odluku utjecale su optužbe vlasti za utaju poreza zbog čega mu prijeti višegodišnja zatvorska kazna

Portugalac je u dresu Reala od ljeta 2009. i u tom razdoblju je porušio sve moguće golgeterske rekorde 'kraljevskog kluba' te osvojio po dva prvenstva, Kupa kralja, Svjetska klupska prvenstva i tri Lige prvaka.

No bilo je i ružnih trenutaka, teško je bilo zadovoljiti razmažene navijače Reala koji su mu i zviždali pa je zbog toga Ronaldo ozbiljno razmišljao o odlasku.

  • +18
Cristiano Ronaldo Izvor: Reuters / Autor: Eddie Keogh

Četverostruki osvajač Zlatne lopte sada ima drugi razlog za brzi bijeg iz Primere. Španjolske vlasti ga sumnjiče za utaju poreza u iznosu od 14,7 milijuna eura, tužiteljstvo tvrdi da je na tajnim računima na Djevičanskim otocima sakrio prihode od prodaje komercijalnih prava na svoje ime i lik. Prijeti mu kazna od čak sedam godina zatvora, što bi morao odraditi iza rešetaka, no ako dobije manje od dvije proći će s uvjetnom.

Ronaldo je zaprepašten zbog takvih optužbi, odmah je dobio potporu od kluba, ali portugalska zvijezda jedino rješenje vidi u odlasku iz Španjolske.

Ugledni portugalski dnevnik A Bola tvrdi kako je je Ronaldo donio odluku o napuštanju Reala i da je predsjedniku Florentinu Perezu objasnio kako je aposlutno zgrožen s onime za što ga se tereti.

Inače, Ronaldo ima ugovor s Realom do lipnja 2021., a ranije se pisalo kako ima klubova poput PSG-a i Manchester Uniteda (te nekih iz Kine) koji su spremni platiti 180 milijuna eura odštete kako bi doveli Portugalca.  

Cristiano Ronaldo - 2017.