HRVATSKI KUP

Senzacija: Split izbacio Hajduk iz Kupa

30.11.2016 u 21:33

Bionic
Reading

Nogometaši RNK Split posljednji su polufinalisti hrvatskoga Kupa nakon što su u četvrtfinalu na Parku mladeži u produžetku svladali Hajduk 2:1 (0:1, 1:1)

Split je posljednji na ljestvici MAXtv Prve lige, no 'crveni' su napravili podvig jer su izbacili favorizirani Hajduk koji je vodio 1:0 do 93. minute, a onda su domaćini postigli gol za produžetak. U produžetku su domaćini došli do konačnog preokreta i pobjede.

Hajduk je poveo golom Hamza Barryja u 25. minuti, kada je povratnu loptu Saida s petnaestak metara zakucao pod gredu. Split je izjednačio doslovce u posljednjim trenucima regularnog dijela, u trećoj minuti sudačke nadoknade, kada je SandroUgrina iz gužve u Hajdukovu petercu zabio gol.

U 98. minuti Hajduk je ostao s igračem manje nakon što je Fran Tudor dobio drugi žuti karton, a u 106. minuti je Ivan Pešić zabio pobjednički gol za prolaz Splita u polufinale Kupa. Junak pobjede 'crvenih' definitivno je Sandro Ugrina - jer Pešić je zabio nakon njegova ubacivanja!

Trener Hajduka Marijan Pušnik bio je razočaran nakon poraza. 'Ovo je katastrofa za Hajduk, to je činjenica s kojom se moramo suočiti', kazao je Pušnik koji ove sezone s 'bilima' više ne može računati na borbu za trofeje. 'Koštalo nas je to Tudorovo isključenje, ali bilo je tu još propusta, prije svega u obrani, moji su igrači bili dekoncentrirani. U produžecima su očekivano psihološki pali i Split je zasluženo slavio.'

Vjekoslav Lokica, trener Splita, bio je presretan. Velika je ovo pobjeda za posljednjeplasiranu momčad prvenstva. 'Plan je bio da umrtvimo igru i da probamo iznenaditi iz kontri. To nam baš i nije išlo, ali imali smo i plan B. Ulaskom Ugrine sve se promijenilo. Prvo je zabio za 1:1, a onda asistirao za pobjedu', kazao je Lokica i priznao:

'Istina, imali smo i malo sreće. Ali zaslužili smo, nismo odustajali, nismo se predavali i pobijedili smo. No čeka nas još puno posla, posljednji smo na ljestvici, moramo se izboriti za ostanak u ligi...'

Polufinale su ranije izborili favoriti Dinamo, Rijeka i Osijek. Rijeka je u utorak slavila kod Lokomotive 3:1, a u srijedu Dinamo kod Intera u Zaprešiću 1:0, dok je Osijek kao domaćin bio bolji od Slaven Belupa također 1:0.

Prve polufinalne utakmice igraju se 1. ožujka 2017. godine, a uzvrati su 15. ožujka.