STK ČASL

Seniorski prvaci prihvatili juniorske prvakinje

  • Autor: B. Vukina
  • Zadnja izmjena 13.01.2012 09:42
  • Objavljeno 13.01.2012 u 08:52
Leži Ruiwu Tan, slijeva stoje Tomislav Kolarek, Seungmin Ryu, Jia Zeng, Luka Fučec i Tino- Sven Časl, u drugom redu Darko Arapović, Martin-Tino Časl i

Leži Ruiwu Tan, slijeva stoje Tomislav Kolarek, Seungmin Ryu, Jia Zeng, Luka Fučec i Tino- Sven Časl, u drugom redu Darko Arapović, Martin-Tino Časl i

Izvor: tportal.hr / Autor: B. Vukina

Roditelji i trener Ivan Vidolin uvjerili su predsjednika kluba, dr. Martin-Tina Časla da osnuje i ženski sastav koji već žanje uspjehe

Zagrebački Stolnoteniski klub dr. Časl u prvom dijelu natjecanja u hrvatskoj Super ligi u devet susreta postigao je devet pobjeda s rezultatom 36:1. Osnovan 1997. u Novom Marofu pod imenom ŠSTK Marof, klub je uzletio desetak godina poslije izborom dr. Martin-Tina Časla za predsjednika i selidbom u Zagreb uz istodobnu promjenu imena. Dvaput zaredom, 2010. i 2011. godine, Stolnoteniski klub dr. Časl osvojio je naslov hrvatskog prvaka.

'Obrana naslova ne bi smjela doći u pitanje ni ove godine, iako ćemo nastupiti bez Ryu Seung Mina', kaže predsjednik kluba dr. Martin-Tino Časl.

A malo je nedostajalo da priča o nesvakidašnjem stolnoteniskom uzletu ostane pusta tlapnja.

'U četvrtfinalu kadetskog prvenstva Jugoslavije 1970. igrao sam s Jožom Urhom (poslije reprezentativcem, danas priznatim trenerom u Italiji, op.p.). U petom setu bilo je 32:30 za Urha. Tada sam bacio reket i rekao sebi: Nije to za tebe. Urha sam, naime, odmaknuo od stola pet metara, no uspio je vratiti 'prasicu' koja je 'liznula' rub stola, pa sam tako izgubio meč. Trideset godina nije me bilo u stolnom tenisu. A onda, za vrijeme ljetovanja, sin Sven-Tino počeo je igrati stolni tenis. Tako sam se vratio. Krv nije voda', prisjeća se sa smiješkom dr. Martin-Tino Časl.

Stolnoteniski klub dr. Časl koristi prostore u osnovnoj školi Kreativan razvoj i Privatnoj gimnaziji dr. Časl.

'U lipnju 2010. trener Ivan Vidolin i roditelji mojih učenica, a inače su djevojke trenirale u drugim klubovima (Rakovac, Tubikanec, Markati, Bobnar i Češković), zamolili su me da uz mušku momčad u sklopu kluba pokrenem i ženski pogon. Tako smo od ljeta 2010. krenuli i sa ženskim sastavom. Nikad nisam imao ambicija osnovati ženski sastav, no trener Ivan Vidolin uvjerio me da su djevojke izuzetno talentirane te da bi bilo lijepo poduprijeti ih. Problem je bio najviše u tome da tada za ženski pogon nismo dobivali apsolutno ništa, a troškovi su ipak značajni (naknada treneru, trošak dvorane, putovanja i prijavnine na brojnim turnirima itd.). I za mušku momčad, već seniorske prvake države, dobili smo samo 22.500 kuna za cijelu 2010. godinu, što je bilo premalo za troškove domaćih putovanja, a kamoli za sve ostalo. No ipak sam se dao nagovoriti', objašnjava dr. Časl.

Muški sastav u polufinalu je srednjoeuropske Superlige pobijedivši među ostalim suparnicima četvrtfinalista Lige prvaka, praški El Nino 7:0 i 6:3.

'U sljedećoj sezoni za Ligu prvaka prijeko je potrebno da osiguramo nastup izvrsnog igrača iz Azije koji poštuje danu riječ i potpisani ugovor. Isto tako, pokušavam naći još jednog jakog europskog igrača', najavljuje dr. Martin-Tino Časl.

Ruiwu Tan, Tomislav Kolarek, Jia Zeng, Luka Fučec i Sven-Tino Časl pod nadzorom trenera Darka Arapovića pokušat će osvojiti treći naslov državnih prvaka.

Istodobno, pod nadzorom Ivana Vidolina, Lea Rakovac (15), Paula Markati (16), Ivana Tubikanec (17) i Sara Mikac (18) na putu su u najviši hrvatski prvenstveni razred. Lea Rakovac, Ivana Tubikanec i Paula Markati su, inače, hrvatske juniorske prvakinje. O njihovoj tjelesnoj pripremljenosti skrbi Sandro Dervoz.

Neki kažu da nije daleko dan kad će se u Ligi prvaka natjecati dva sastava Stolnoteniskog kluba dr. Časl, muški i ženski. Kakav bi to pothvat bio! A sve zbog toga što su roditelji i trener Ivan Vidolin uvjerili predsjednika muškog kluba da podupre osnivanje ženskog sastava. Dosadašnji rezultati pokazali su da je roditeljsko-trenerska inicijativa imala pokriće.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi