briljira u formuli 3

Schumacher ušao u strašnu seriju: Sada je blizu onog što nitko nije očekivao

08.09.2018 u 16:21

Bionic
Reading

Mick Schumacher u Nürburgringu je ostvario pobjedu četvrti vikend u nizu u europskoj Formuli 3 te se tako probio na drugo mjesto u ukupnom poretku pa nije daleko od prve titule u svojoj vozačkoj karijeri...

Sin sedmerostrukog prvaka svijeta godinu i pol se mučio za volanom bolida Formule 3, a onda je eksplodirao u posljednja dva mjeseca i čini se da je spreman za iskorak u svojoj karijeri.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Nakon trijumfa na Spa, u Silverstoneu i Misanu, Mick Schumacher prvi je prošao ciljem i ove subote na Nürburgringu te tako nastavio svoju odličnu seriju rezultata.

Mlađi Schumacher ciljem je prošao ispred Shvartzmana i Ticktuma te se tako probio na drugo mjesto u ukupnom poretku, uoči još dvije utrke koje ga čekaju u europskoj Formuli 3 ovog vikenda.

Prije samo dva mjeseca nije bio niti među desetoricom najboljih, ali Mick sada zaostaje za Red Bullovim juniorom Ticktumom samo 26 bodova, a još je na rasporedu osam utrka kroz dva i pol vikenda pa je itekako moguće da 19-godišnjak neočekivano stigne do prve titule u karijeri, nakon što je u njemačkoj i talijanskoj Formuli 4 završio kao viceprvak.

Takvi rezultati približavaju Schumachera superlicenci za nastup u Formuli 1, a sljedeće sezone očekuje se da bi se mogao pridružiti najboljim juniorima svijeta koji se natječu u Formuli 2...