nije se proslavio

Schumacher izazvao kaos u Monte Carlu u stilu oca: Kažnjen za suludi napad na vozačicu

24.05.2019 u 17:11

Bionic
Reading

Mick Schumacher krivac je za prekid utrke Formule 2 ovog petka nakon što je neopreznim manevrom u duelu s Tatianom Calderon u potpunosti blokirao stazu...

Svima je još u sjećanju incident Michael Schumachera iz Monaka 2006. godine, kada je parkirao bolid nasred staze u završnici kvalifikacija, onemogućivši rivalima da poboljšaju svoja vremena, a samim time si je osigurao da ostane prvi.

  • +5
Mick Schumacher Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Njemački velikan kasnije je diskvalificiran i morao je startati zadnji, a 13 godina kasnije njegov sin je na istom mjestu u utrci Formule 2 također zakrčio stazu i izazvao prekid utrke.

Naime, u duelu s po mnogima najboljom vozačicom svijeta, Kolumbijkom Tatianom Calderon izazvao je sudar nakon kojeg više nitko od vozača nije imao mjesta proći sporni zavoj Rascasse.

Očajan je to bio epilog utrke u kojoj je Schumacher startao četvrti i očekivao mnogo, no na kraju je završio tek na 14. mjestu, zbog kazne prolaska kroz boks koju je dobio za ovaj incident i polako ispada iz borbe za titulu prvaka, jer nakon sedam utrka gubi već 79 bodova za onima najboljima.

Pobjedu je odnio Nizozemac Nick de Vries, ispred Ghiotta i Matsushite...

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.