poslastica u monaku

Počela jurnjava Formule 1 u Monte Carlu: Ima tko pobijediti Hamiltona, ali bit će teško...

23.05.2019 u 14:40

Bionic
Reading

Već ovog četvrtka vozači Formule 1 dobili su priliku iskušati uličnu stazu uoči Velike nagrade Monaka (Arenasport 2, nedjelja, 15:10), a Lewis Hamilton izgleda kao jasan favorit, no glavni posao tek treba odraditi…

Na ulicama Monte Carla utrke se održavaju od davne 1929. godine, a uz Monzu riječ je o najdugovječnijoj stazi u kalendaru Formule 1.

  • +3
Formula 1 u Monte Carlu 2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Glamurozno okruženje, atraktivni krajolik te uska staza koja ne prašta pogreške čine Veliku nagradu Monaka jednom od najpoznatijih u elitnom automobilističkom natjecanju, a jedini problem je manjak pretjecanja, no nikome zbog toga ne pada na pamet dovesti u pitanje njezino mjesto u Formuli 1.

Kao i svake godine, već u četvrtak po prvi su put bolidi izašli na stazu, a Lewis Hamilton na jutarnjem treningu vozio je 1:12.106 te postavio najbolje vrijeme i najavio do kraja vikenda rušenje najbržeg kruga svih vremena u Monte Carlu, ono Daniela Ricciarda 1:10.810 od prošle godine.

Iako je jasno da će Britanca biti teško pobijediti, u stopu su ga na prvom treningu slijedili Max Verstappen i Valtteri Bottas, njegovi najopasniju suparnici u Monaku. Charles Leclerc u Ferrariju zaostao je tri desetinke, Sebastian Vettel sedam.

Na drugom je Hamilton uspio voziti krug 1:11.118 i potvrditi da rekord staze gotovo sigurno pada ovaj vikend, a Bottas je zaostao 81 tisućinku, najavivši novi timski obračun za pobjedu.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Zanimljivo, niti jedan vozač nije snažno udario u zaštitnu ogradu i uzrokovao prekid, tek se Robert Kubica jednom prilikom zavrtio, što pokazuje koliko su svi bili koncentrirani. No, teško je vjerovati da će se to nastaviti i na sljedećim treninzima, kao i subotnjim kvalifikacijama (Arenasport 2, 15h) te u nedjeljnoj utrci (Arenasport 2, 15:10).