veliki problemi

Bolno priznanje Ferrarija uoči Monte Carla: Bolid je potpuno promašen…

22.05.2019 u 15:10

Bionic
Reading

Ravnatelj Ferrarija Mattia Binotto priznao je uoči Velike nagrade Monaka (Arenasport 2, nedjelja, 15:10) kako momčad razvija nove koncepte bolida, nakon što se trenutni pokazao kao promašaj u borbi s Mercedesom…

Iako se vjerovalo nakon zimskog testiranja da Ferrari ima najbrži bolid ove godine u Formuli 1, već na prvoj utrci u Melbourneu talijanska momčad našla se u zaostatku za Mercedesom koji je ponovo zavladao Formulom 1 i zabilježio pet uzastopnih dvostrukih pobjeda u nizu.

  • +28
Utrka Formule 1 za Veliku nagradu Monaka Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Posebno razočaravajuća bila je za Ferrari utrka prije desetak dana u Španjolskoj na kojoj se pojavio s poboljšanim motorom i svejedno Vettel i Leclerc nisu uspjeli osvojiti niti pobjedničko postolje.

Sada Talijani priznaju da je njihov obećavajući bolid zapravo potpuno promašen po pitanju efikasnosti aerodinamike te zagrijavanja novih Pirellijevih guma.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

'Prošlotjedno testiranje u Barceloni i njegova analiza u Maranellu potvrdili su koliko ovogodišnje gume koje su sasvim drukčije od onih iz 2018. traže drukčije mehaničke i aerodinamičke postavke da bi radile kako treba,' priznao je ravnatelj Mattia Binotto te dodao:

'Već radimo na evaluaciji novih koncepata, kao i na dodatnim nadogradnjama ovakvog bolida.'

Ferrari se na prethodnim utrkama nije proslavio u sporim zavojima, zbog čega ga mnogi u Monte Carlu ove nedjelje vide ne samo iza Mercedesa, nego i Red Bulla…