NAKON DEVET MJESECI

Sara Kolak se vratila trijumfom; postavila je rekord mitinga u Oslu na kojem su mogli biti samo atletičari iz nordijskih zemalja, ali...

02.07.2020 u 10:01

Bionic
Reading

Olimpijska pobjednica u bacanju koplja iz Rija (2016.) Sara Kolak pobjedila je na Boysen Memorial mitingu u Oslu

Atletičarka Kvarnera osvojila je prvo mjesto hicem od 62,42 metra na mitingu održanom na stadionu Bislett u Oslu. Riječ je o njenom prvom natjecanju nakon devet mjeseci kada je u listopadu prošle godine nastupila na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Sara je najdalji hitac bacila u drugoj seriji što je bio ujedno i novi rekord mitinga, a imala je još i dva hica preko 60m. Druga je bila Ane Dahlen s hicem 55,93 metara, a treća Maria Borstad Jensen s 49,44m.

Sarin rezultat je zasad šesti na svjetskoj rang-ljestvici. Najbolji hitac sezone vlasništvo je Bjeloruskinje Tatjane Haladovič koja je na mitingu u Minsku još 20. veljače bacila koplje 67,17 metara.

Ispred naše atletičarke su još Kineskinja Lyu Huihui (64,34), Čehinje Nikola Ogrodníková (64,22) i Barbora Špotáková (63,69) te Islanđanka Ásdís Hjálmsdóttir (62,66).

Ovo natjecanje je zbog pandemije koronavirusa okupilo isključivo atletičare iz nordijskih zemalja, ali je na njemu mogoa biti i Hrvatica, jer od kolovoza prošle godine trenira u Oslu s bivšim olimpijskim pobjednikom Andreasom Thorkildsenom.