KORAK DO MEDALJE

Sanda Paović izborila polufinale na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru

09.09.2016 u 19:28

Bionic
Reading

Hrvatska stolnotenisačica Sandra Paović plasirala se u polufinale paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru nakon što je pobijedila Ukrajinku Antoninu Khodzjansku 3-2

Sandra je ovom pobjedom osigurala prvo mjesto u svojoj skupini i borbu za jednu od medalja

Bio je to dramatičan meč prepun obrata. Prvi set je dobila Ukrajinka 11-8, a u drugom imala 6-0. Paović je uspjela okrenuti rezultat i dobiti set 12-10, a zatim idući 11-4 za vodstvo 2-1. U četvrtom setu je upala u krizu izgubivši ga 8-11, a kada je Ukrajinka u odlučujućem, petom setu povela 8-2 i 9-3 činilo se kako je sve izgubljeno. No, aktualna svjetska i europska prvakinja nije se predavala i velikim preokretom je privela meč kraju.

'Bio je to jako neugodan meč. Antonina me iznenadila, odigrala je fantastično, prije svega je odigrala sjajno taktički,' kazala je 33-godišnja Paović. Sandra je Ukrajinku nedavno glatko dobila u finalu europskog prvenstva. Ovoga puta gledali smo dramu.

'Igrale smo desetak puta i redovito je pobjeđujem. U finalu EP-a sam lagano dobila. Ovoga puta je bilo daleko teže. Mislila sam da ću je 'probiti' sa spinovima, a kada to nije prošlo trebala sam biti mirna i strpljiva. Tijekom meča sam morala mijenjati taktiku i u jednom dijelu sam to uspjela. Izgledalo je fenomenalno i činilo se kako ću to brzo privesti kraju. No onda sam opet malo podivljala, navukla me na mrežu', kazala je Sandra Paović nakon pobjede

Sada slijedi dan odmora, a potom je na rasporedu polufinale. Po svemu sudeći Paović će igrati protiv Ukrajinke Marine Litovčenko ili Njemice Steffi Grebe.

'Sve ovisi o meni. No, Ukrajinka je daleko najnezgodniji suparnik. Odlično se kreće, mlada je i goropadna, dok protiv Njemica nikada nisam imala problema', zaključila je Paović.