TEŽAK ZADATAK

Sammir u posljednjem lovu na Cvitu i Zambatu

04.12.2012 u 14:26

Bionic
Reading

Najbolji Dinamov igrač Sammir u Maksimir je došao u sezoni 2006/07. Sada, gotovo je sigurno, igra svoju posljednju i samim time večeras posljednju europsku utakmicu

Sammir će večeras upisati 70. nastup, čime će 'zaokružiti' svoj klupski rekord jer, čisto matematički, debelo je premašio sve plave prethodnike predvođene Mladenom Ramljakom koji je jedini imao više od 50 nastupa.

Konkurentan je i u kategoriji najboljih strijelaca, ali za tu kategoriju će mu trebati pravo malo čudo. Naime, Sammir je do sada 13 puta tresao mrežu u službenim europskim natjecanjima, dok rekord drže Slaven Zambata i Igor Cvitanović s po 15 golova.

Sammir se do prije 15 mjeseci činio kao prilično sigurna oklada da će se barem pridružiti slavnim centarforima iz povijesti, ali nakon 'simultanke' i dva gola protiv Malmöa u Zagrebu, Sammirova nogometna puška je utihnula. U međuvremenu je prošlo 18 utakmica, no Sammir se više nije upisivao među strijelce, a najbliže je došao u Portu gdje je pogodio unutarnji dio stative.

Izvodi penale, što mu je plus u ovoj priči, ali zabiti dva gola u Dinamovom dresu u Ligi prvaka bio bi prvorazredni poduhvat.

Utakmicu Dinamo Z. - Dinamo K. UŽIVO od 20 sata, kada počinje posebna emisija možete gledati na kanalu Arenasport 1.

Naravno, na ostalim kanalima Arenasporta od 20.45 te na match.tportal.hr možete pratiti i ostale utakmice: Real - Ajax (Arenasport 4), PSG - Porto (Arenasport 2), Borussia Dortmund - Man. City (Arenasport 3). Dakako, i korisnici community portala Tribina.hr mogu sve utakmice pratiti UŽIVO na videostreamu.

Posljednji europski Sammirov gol, drugi protiv Malmöa u Zagrebu