ČUDESNI MAX

Sada je jasno tko će zavladati Formulom 1 sljedećih godina!

16.11.2016 u 16:34

Bionic
Reading

Možda je Lewis Hamilton pobijedio na Velikoj nagradi Brazila, a Nico Rosberg se drugim mjestom približio tituli, no svejedno se najviše nakon utrke priča o onome što je na stazi radio trećeplasirani Max Verstappen...

Znali smo da je 19-godišnji Nizozemac veliki talent, ali da je tako dobar u ektremnim uvjetima nismo. Max Verstappen ove nedjelje je na potopljenoj stazi Interlagos potpuno zasjenio svog timskog kolegu Daniela Ricciarda koji je na glasu kao sjajan po kiši, a briljantnom vožnjom unatoč greškama u boksu Red Bulla uspio se probiti u samoj završnici od 13. do trećeg mjesta.

Tinejdžer je bio najagresivniji vozač tijekom cijele utrke, a na kraju i autor većine pretjecanja, od kojih je pregršt bilo krasnih, izvedenih čak i vanjskom putanjom.

Nimalo ne čudi što ga mnogi sada uspoređuju s Michaelom Schumacherom i Ayrtonom Sennom koji su također po kiši izvodili čaroliju i gradili svoju reputaciju besmrtnih vozačkih legendi.

'Svjedočili smo nečem posebnom, od ovog je nemoguće bolje,' oduševljen je bio ravnatelj 'bikova' Christian Horner, svjestan da ima vozača koji bi uskoro mogao zavladati Formulom 1.

Istina, krasan nastup Verstappena bio je dovoljan tek za treće mjesto, a Mercedesi Lewisa Hamiltona i Nice Rosberga bili su silno moćni čak i u ovako ekstremnim uvjetima, možda i više nego kad je staza suha. No, sljedeće sezone na scenu stupaju nova tehnička pravila koja bi trebala ići na ruku Red Bullovim dizajnerima, a kad Max jednom dobio pobjednički bolid, teško će ga itko zaustaviti. Dokazao je to ove sezone pregršt puta, unatoč tome što još nema niti 20 godina...