formula 1

Sad je i službeno! Red Bull je potpisao aktualnog svjetskog prvaka koji u momčadi ostaje sve do kraja 2028. godine

03.03.2022 u 12:11

Bionic
Reading

Aktualni svjetski prvak u Formuli 1 Nizozemac Max Verstappen (24) potpisao je produljenje ugovora na pet godina što znači da će ostati u momčadi Red Bull do kraja 2028. godine...

Aktualni svjetski prvak Formule 1, Nizozemac Max Verstappen (24), čiji ugovor ističe krajem 2023, potpisao je produljenje ugovora koji će se u momčadi Red Bulla zadržati do kraja 2028. godine.

Red Bull nije otkrio financijske pojedinosti dogovora, no mediji procjenjuju da je Nizozemac ugovorom dobio oko 50 milijuna eura godišnje plus razne premije.

Po tome bi Max Verstappen postao najplaćeniji pilot Formule 1 u povijesti. Do sada je najplaćeniji bio Lewis Hamilton koji u Mercedesu ima godišnju plaću od oko 45 milijuna eura.

'Stvarno uživam biti dio momčadi Oracle Red Bull Racing Team, tako da je bilo lako odlučiti ostati ovdje do kraja 2028.', rekao je Max Verstappen koji će ove godine u momčadi opet voziti s Meksikancem Sergiom Perezom.

  • +23
Formula 1, novi bolidi za sezonu 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Bryn Lennon / AFP / Profimedia

'Volim ovu momčad i prošla je godina bila jednostavno nevjerojatna, naš cilj od 2016. otkako smo zajedno bio je osvojiti prvenstvo i to smo učnili tako da je sada cilj zadržati broj jedan na bolidu', dodao je Verstappen.

Verstappen, koji je u Formuli 1 debitirao s Red Bullovim Toro Rossom kao 17-godišnjak 2015. godine, u prosincu je osvojio svoj prvi naslov svjetskog prvaka.