novi izazov

Carlo Ancelotti na kraju sezone definitivno napušta Real Madrid i senzacionalno se vraća u Englesku; ovu ponudu ne može odbiti

03.03.2022 u 10:48

Bionic
Reading

Španjolski mediji bliski madridskom Realu uvjereni su da će predsjednik 'kraljeva' Florentino Perez na kraju sezone - bez obzira na rezultate - uručiti otkaz treneru Carlu Ancelottiju (62)

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez već neko vrijeme nije zadovoljan time kako njegova momčad igra pod vodstvom Carla Ancelottija (62) iako su 'kraljevi' prvi u španjolskom prvenstvu te ih u osmini finala Lige prvaka čeka uzvrat protiv PSG-a koji je u prvoj utakmici slavio 1:0.

No baš se ta utakmica u Parizu 'prelomila' na Perezu. Real je odigrao očajno, bez udarca na gol PSG-a, a prije toga je ispao i u Kupu kralja. Zato je - bez obzira na to kako sezona završila - odlučio riješiti se legendarnog talijanskog trenera kojemu je ovo drugi mandat na Santiago Bernabeuu.

Prva je želja baš trener PSG-a Mauricio Pochettino, koji bi trebao napustiti Pariz na kraju sezone, a njegovo bi mjesto na Parku prinčeva preuzeo Zinedine Zidane.

A Carlo Ancelotti? On se u ovom trenutku ne treba brinuti za novi posao, barem ako je vjerovati napisima engleskih medija. Naime baš je Ancelotti prvi kandidat za novog trenera Manchester Uniteda!

Na Old Traffordu trenutno Ralf Rangnick vodi momčad 'crvenih vragova', no on je samo prijelazno rješenje do kraja sezone. Prvi izbor Uniteda je, gle čuda, bio baš Mauricio Pochettino, ali pitanje je koliko Argentinac ima volje i želje vraćati se na Otok. Sigurno je da će radije prihvatiti ponudu Reala.

  • +7
Liga prvaka: Atletico Madrid - Manchester United, 23.02.2022. Izvor: EPA / Autor: Juanjo Martin

Zato su se u Unitedu okrenuli Carlu Ancelottiju, koji je već vodio Chelsea i Everton, a navodno je za njega lobirao i Cristiano Ronaldo, kojeg je Don Carlo vodio u Real Madridu od 2013. do 2015. godine. Zajedno su osvojili Ligu prvaka (2014.), Kup kralja, UEFA Superkup te FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo.

Na Old Traffordu misle da je Ancelotti pravi izbor, iskusan je trener koji zna kako se osvajaju trofeji, a puno znači i podrška Cristiana Ronalda koji bi njegovim dolaskom sigurno ostao i odradio ugovor do kraja.