NEMA OPROSTA

Rukometni velikan kažnjen zbog vulgarnog transparenta upućenog zvijezdi Vardara

14.02.2020 u 10:59

Bionic
Reading

Disciplinska komisija Europske rukometne organizacije (EHF) kaznila je poljski Kielce zbog transparenta uvredljivog sadržaja upućenog igraču Vardara Timuru Dibirovu

U EHF-u nisu previše brzi sa rješavanjem pojedinih incidenata na rukometnim utakmicama pod njihovim okriljem pa su tek sada objavili kaznu za Kielce, jer su njegovi navijači na susretu Lige prvaka portiv Vardara, još 16. studenoga 2019., podigli transparetnt na kojem je pisalo 'Dibirov fu.. you', a uz poruku je bila nacrtana šaka sa 'istaknutim' srednjakom.

Disciplinska komisija izrekla je kaznu od 15 tisuća eura Kielceu od kojih je dio od sedam tisuća eura suspendiran na uvjetnu kaznu od dvije godine, a poljski klub može se žaliti u roku od sedam dana.

Vulgarni transparent bila je svojevrsna osveta navijača Kielca ruskom rukometašu zbog njegovog nesportskog pojašanja u prošloj sezoni koje je također kažnjeno od strane Disciplinskog suda EHF-a.

'Bilo koji čin osvete ili samopravde ne pripada našem sportu i ne može se tolerilati na terenu niti u dvorani', poručili su iz EHF-a.

Isto tako su iz Disciplinske komisije upozorili na strožije sankcije za Kielce i Vardar ako se na njihovim budućim utakmicama ponove incidentne situacije.