KVALIFIKACIJE ZA EP

Rukometašice svog izbornika imaju, a sad i znaju tko će igrati protiv Rumunjki

22.02.2024 u 12:02

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Ivica Obrvan objavio je popis igračica za skorašnja dva kvalifikacijska susreta za odlazak na Euro 2024. protiv Rumunjske

Na popisu se nalazi 18 rukometašica koje će se okupiti u Zagrebu 25. veljače, a dan kasnije krenuti prema Rumunjskoj. Susret u Bistriti, a riječ je o trećem kolu kvalifikacija, igra se 28. veljače u 16.30 sati. Nakon povratka iz Rumunjske reprezentacija će se tri dana pripremati u Prelogu, a uzvratni susret s Rumunjskom igra se 3. ožujka u Koprivnici od 17 sati.

Obje reprezentacije su u prva dva kola ostvarile maksimalan učinak pobjedama protiv Grčke te Bosne i Hercegovine. U međusobnim susretima se stoga odlučuje o tome tko će biti prvi u skupini. Prvo mjesto otvara mogućnost nešto boljeg ždrijeba za prvenstvo koje će od 28. studenoga do 15. prosinca zajednički organizirati Mađarska, Austrija i Švicarska.

U odnosu na nedavno Svjetsko prvenstvo nedostaje tek Tina Barišić koja je obavila operaciju, a na desnom krilu nakon odličnih igara u klubu priliku će dobiti Josipa Mamić.

Popis hrvatskih rukometnih reprezentativki za oglede protiv Rumunjske: Tea Pijević, Ivana Kapitanović, Lucija Bešen, Paula Posavec, Andrea Šimara, Nikolina Zadravec, Josipa Mamić, Katarina Ježić, Sara Šenvald, Mia Brkić, Ćamila Mičijević, Dejana Milosavljević, Kristina Prkačin, Valentina Blažević, Stela Posavec, Larissa Kalaus, Katarina Pavlović i Klara Birtić.